Φωτογράφιση της ψυχής της ανθρωπότητας

Άμεση παύση των εχθροπραξιών Facebook Twitter
Ντέιβιντ Τέρνλι, «Λβιβ 2022», Συλλογή «Φωτογράφιση της ψυχής της ανθρωπότητας – Ουκρανία».
0

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΩΝ
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, και ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, που βρίσκεται σε ευρωπαϊκή περιοδεία, ζήτησαν την Τετάρτη «άμεση παύση των εχθροπραξιών» στην Ουκρανία. «Η Γαλλία και η Ινδία εξέφρασαν τη βαθιά ανησυχία τους για την ανθρωπιστική κρίση και τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία», αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν μετά τη συνάντησή τους.

Οι δύο χώρες «καταδίκασαν απερίφραστα τους θανάτους αμάχων στην Ουκρανία και ζήτησαν την άμεση παύση των εχθροπραξιών, ώστε τα μέρη να μπορέσουν να συναντηθούν για να προωθήσουν τον διάλογο και τη διπλωματία και να θέσουν άμεσο τέλος στα δεινά του λαού», γράφει το ανακοινωθέν.

Πάντως, μόνο η Γαλλία «καταδίκασε έντονα την παράνομη και απρόκλητη επίθεση των ρωσικών δυνάμεων κατά της Ουκρανίας». Προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ της Ρωσίας, η οποία προμηθεύει μεγάλο μέρος των όπλων και των ενεργειακών αναγκών της, και της Δύσης, η Ινδία αποφεύγει συστηματικά να καταδικάσει ανοιχτά τη ρωσική εισβολή από την αρχή της σύγκρουσης.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει «συνέπειες πολύ πέρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση», συμπεριλαμβανομένης της Ασίας, είχε τονίσει η γαλλική προεδρία πριν από τη συνάντηση. Μετά τη συνάντησή του με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, στο Βερολίνο τη Δευτέρα, ο Μόντι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «δεν θα υπάρξουν νικητές σε αυτόν τον πόλεμο και όλοι θα χάσουν».

Πηγή: Le Monde, Hindustan Times

Macron Modi Facebook Twitter
Ο Ε. Μακρόν υποδέχεται τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι. Φωτ.: EPA

• • •

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΣΕ ΜΙΑ 20ΕΤΙΑ
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε, χθες Τετάρτη, τη μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων της από το 2000, κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον ραγδαία αυξανόμενο πληθωρισμό, ο οποίος σημείωσε ρεκόρ 40ετιας με 8,5% το 12μηνο έως τον Μάρτιο. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε πως παραμένει πεπεισμένος ότι η οικονομία είναι αρκετά ισχυρή ώστε να αντέξει τις αυξήσεις των επιτοκίων χωρίς να τείνει σε ύφεση.

Μετά από αύξηση κατά ένα τέταρτο της μονάδας τον Μάρτιο, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ που καθορίζει την πολιτική της αύξησε το επιτόκιο αναφοράς πάνω από το 0,75%.

Σε ανακοίνωσή της, η FOMC αναγνώρισε αφενός τον «εξαιρετικά αβέβαιο» αντίκτυπο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και των δυτικών κυρώσεων κατά της Μόσχας, οι οποίες «δημιουργούν πρόσθετες ανοδικές πιέσεις στον πληθωρισμό και είναι πιθανό να επιβαρύνουν την οικονομική δραστηριότητα», και αφετέρου ότι τα λουκέτα λόγω της covid στην Κίνα «είναι πιθανό να επιδεινώσουν τις διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού».

Την Τετάρτη, η εταιρεία μισθολογικών υπηρεσιών ADP ανέφερε ότι οι ιδιώτες εργοδότες προσέλαβαν λιγότερους των αναμενόμενων 247.000 εργαζόμενους τον Απρίλιο, ένδειξη ότι οι εταιρείες δυσκολεύονται να βρουν διαθέσιμο εργατικό δυναμικό, ενώ τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη έδειξαν ότι υπάρχουν σχεδόν δύο κενές θέσεις εργασίας για κάθε άτομο που αναζητά εργασία.

Πάντως, οι χρηματιστηριακές αγορές χαιρέτισαν την κίνηση της Fed, κλείνοντας έντονα υψηλότερα.

Πηγή: Yahoo News

• • •

ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 
Το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας ψήφισε χθες την Τετάρτη υπέρ της επισκευής του στρατιωτικού εξοπλισμού της Ουκρανίας από βουλγαρικά εργοστάσια και της άδειας χρήσης του λιμανιού της Βάρνας από την Ουκρανία. Ωστόσο, δεν ετέθη καν ζήτημα αποστολής όπλων στην Ουκρανία.

Τα δύο αυτά θέματα αντανακλούν τις εσωτερικές διαιρέσεις μεταξύ των φιλοευρωπαϊκών και των φιλορωσικών κομμάτων της κυβέρνησης συνασπισμού της χώρας.

Ο φιλοευρωπαϊστής πρωθυπουργός, Κιρίλ Πέτκοφ, ανέβασε τους τόνους μετά τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Βουλγαρία, το δε αποτέλεσμα της ψηφοφορίας με συντριπτική πλειοψηφία μπορεί να θεωρηθεί προσωπική του νίκη.

Από την άλλη μεριά, το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει απειλήσει να αποχωρήσει από τον συνασπισμό αν σταλούν πυρομαχικά στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος, Ρούμεν Ράντεφ, έχει επίσης επικρίνει τις συζητήσεις για στρατιωτική βοήθεια, πρόσφατα μάλιστα έφθασε να δηλώσει: «Είναι πατριωτικό μας καθήκον να μην συμμετέχουμε σε αυτόν τον πόλεμο. Κάθε έκκληση για στρατιωτική παρέμβαση είναι έκκληση για αιματοχυσία».

Οι συγκρούσεις αυτές εντός του κυβερνητικού συνασπισμού έχουν τροφοδοτήσει τις εικασίες σχετικά με το αν ο μεταρρυθμιστικός συνασπισμός θα ολοκληρώσει τη θητεία του.

Ο διχασμός διαπερνά τη βουλγαρική κοινωνία, σύμφωνα με την πρώην διαπραγματεύτρια για την είσοδο της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Albena Dimitrova: «Παρότι η Βουλγαρία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεγάλο μέρος του πληθυσμού τρέφει συμπάθεια προς το Κρεμλίνο και αυξανόμενη δυσπιστία προς τη Δύση. Ακόμη και αν ο πόλεμος φοβίζει τους πάντες, η κοινή γνώμη είναι μοιρασμένη στα δύο, με τους φιλορώσους να συγκρούονται με τους φιλοευρωπαίους μέσα στις οικογένειες και στα κοινωνικά δίκτυα».

Πηγή: BalkanInsight, Le Club de Mediapart 

Κιρίλ Πέτκοφ Facebook Twitter
Ο φιλοευρωπαϊστής πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Κιρίλ Πέτκοφ.

• • •

ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ
Το 64% των εργαζομένων αναζητούν ήδη ή σκέφτονται να αναζητήσουν νέα δουλειά στην περίπτωση που η εργοδότρια εταιρεία ζητήσει την επιστροφή τους στο γραφείο για πλήρες ωράριο

Η τάση προς την υβρική εργασία — ο συνδυασμός τηλεργασίας και φυσικής παρουσίας στο γραφείο — φαίνεται πως ενισχύεται, μετά από τα δύο χρόνια τηλεργασίας στην περίοδο της πανδημίας.

Ωστόσο, τα ευρήματα μελετών αποκλίνουν όσον αφορά την αύξηση της παραγωγικότητας. Ορισμένες μελέτες συμπεραίνουν ότι οι εργαζόμενοι είναι λιγότερο παραγωγικοί όταν εργάζονται δίχως επιτήρηση, ενώ άλλες ότι η τηλεργασία τους κάνει πιο παραγωγικούς.

Τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο, όταν ληφθεί υπόψη η συν-εργασία, δηλαδή η αλληλεπίδραση μεταξύ δύο ή περισσότερων ατόμων στην εργασία.

Σε προ της πανδημίας άρθρο τους («The Truth About Open Offices», HBR, Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2019), οι Ethan Bernstein και Ben Waber ήδη επισήμαναν ότι «οι διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις μειώθηκαν κατά περίπου 70% μετά τη μετάβαση των επιχειρήσεων σε ανοικτά γραφεία, ενώ οι ηλεκτρονικές αλληλεπιδράσεις αυξήθηκαν ως αντιστάθμισμα» και, «κατά ειρωνικό τρόπο», ο πολλαπλασιασμός των τρόπων αλληλεπίδρασης δυσχεραίνει παρά διευκολύνει τη συνεργασία.

Η έρευνά τους επιβεβαίωσε το πολύ παλιό και ισχυρό εύρημα της κοινωνιολογίας ότι όσο πιο μακριά βρίσκονται οι άνθρωποι, τόσο λιγότερο επικοινωνούν, με φυσική παρουσία ή ψηφιακά. Η απομακρυσμένη εργασία τείνει να εμποδίζει σημαντικά τη συνεργασία ακόμη και μέσω ψηφιακών μέσων. 

Από τη μελέτη μεγάλης εταιρείας τεχνολογίας, διαπιστώθηκε ότι οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι επικοινωνούσαν σχεδόν 80% λιγότερο για τις εργασίες τους από ό,τι τα μέλη της ομάδας που βρίσκονταν στο ίδιο μέρος, στο δε 17% των έργων δεν επικοινωνούσαν καθόλου. Σε άλλη μελέτη τους, διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι της ίδιας ομάδας είχαν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να αλληλεπιδράσουν εάν βρίσκονταν στον ίδιο όροφο, ενώ οι άνθρωποι διαφορετικών ομάδων είχαν εννέα φορές περισσότερες πιθανότητες να αλληλεπιδράσουν εάν βρίσκονταν στον ίδιο όροφο. 

Η λογική συνέπεια των ανωτέρω είναι ότι εάν τα μέλη της ομάδας πρέπει να αλληλεπιδρούν για να πετύχουν εγκαίρως τους στόχους ενός έργου, δεν πρέπει να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Παρά ταύτα, προειδοποιούν ότι ουδέποτε θα βρεθεί η καλύτερη φυσική ή ψηφιακή αρχιτεκτονική του χώρου εργασίας, διότι ούτε η περισσότερη ούτε η λιγότερη αλληλεπίδραση είναι απαραίτητα καλύτερη. Ο στόχος θα πρέπει να είναι να αλληλεπιδρούν οι κατάλληλοι άνθρωποι με τις κατάλληλες γνώσεις όταν πρέπει. Μόνο αν υιοθετηθεί ο πειραματισμός, ο σχεδιασμός φυσικών και εικονικών χώρων εργασίας μπορεί να μετατραπεί σε συνεχή διαδικασία, η οποία θα παράσχει μια ευτυχή συνάντηση της αρχιτεκτονικής και τη συνεργασίας.

Πηγή: Harvard Business Review

• • •

ΑΠΟΤΡΟΠΑΙO ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑΤΡΩΝ
Το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα έκθεση 500 σελίδων που εξετάζει τους δεσμούς μεταξύ της ιατρικής σχολής του στην κατεχόμενη από τους Ναζί Αλσατία και ιατρικών εγκλημάτων πολέμου — «ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα που διαπράχθηκαν ποτέ από γιατρούς», σύμφωνα με το μέλος της ανεξάρτητης επιτροπής που διερεύνησε τις δραστηριότητες της ιατρικής σχολής, καθηγητή Christian Bonah.

Το 1941, η χιτλερική Γερμανία ίδρυσε το Reichsuniversität Strassburg (Πανεπιστήμιο του Ράιχ του Στρασβούργου), το οποίο διαδέχθηκε το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου που είχε μεταφερθεί στο Κλερμόν-Φεράν το 1939.

Ογδόντα χρόνια αργότερα, ίχνη των εγκλημάτων του παρελθόντος εξακολουθούν να βρίσκονται στα αρχεία του σημερινού πανεπιστημίου. Τ κίνητρο για τη μεγάλη αυτή έρευνα, που διεξήχθη από δεκαπέντε περίπου ερευνητές επί μια εξαετία, ήταν η ανακάλυψη το 2015 στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής στο Στρασβούργο των λειψάνων ενός Εβραίου, που δολοφονήθηκε το 1943 στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Struthof.

Το 1943 στο Άουσβιτς, 86 Εβραίοι επελέγησαν και μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο Natzweiler-Struthof στην Αλσατία, το μοναδικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο σημερινό γαλλικό έδαφος, περίπου 50 χιλιόμετρα από το Στρασβούργο, όπου είχε στηθεί θάλαμος αερίων. Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ανατομίας του Στρασβούργου, August Hirt, θέλησε να δημιουργήσει μια ανθρωπομετρική συλλογή εβραϊκών σκελετών για να παρακολουθεί αυτή τη «φυλή που ενσαρκώνει μια αποκρουστική υπανθρωπότητα».

Το στρατόπεδο εργασίας Vorbruck-Schirmeck και το στρατόπεδο συγκέντρωσης Struthof, που βρίσκονται στην Αλσατία, χρησίμευσαν ως «πηγές ανθρώπων για τουλάχιστον τρεις καθηγητές» της γερμανικής ιατρικής, «στο πλαίσιο των πειραμάτων σε ανθρώπους», σύμφωνα με την έκθεση.

Πηγή: Rapport de la Commission historique pour l’histoire de la Reichsuniversität Straßburg (RUS)

Johannes Stein Facebook Twitter
Εναρκτήριο μάθημα της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Ράιχ του Στρασβούργου από τον κοσμήτορα Johannes Stein στην αίθουσα διαλέξεων της Ιατρικής Κλινικής Β, 24 Νοεμβρίου 1941.

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ketanji brown jackson

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τι ζητάει ο Ειρηνικός στον Βόρειο Ατλαντικό;

Σήμερα: Η πρώτη μαύρη γυναίκα δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο • • • Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία ξεπερνούν τις διαφορές • • • τι ζητάει ο Ειρηνικός στον Βόρειο Ατλαντικό; • • • η Samsung ξεκίνησε την παραγωγή τσιπ 3 νανομέτρων • • • ένα πεντάχρονο αγόρι νεκρό από ηλεκτρικό πατίνι • • • σαλάτα τα κάναμε • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Amineh Kakabaveh

Τι διαβάζουμε σήμερα / H εθελοτυφλία απέναντι στην Τουρκία είναι καταστροφική

Σήμερα: «Μαύρη μέρα στη σουηδική πολιτική ιστορία» • • • η διακριτική γοητεία του μανιχαϊσμού • • • η εθελοτυφλία απέναντι στην Τουρκία είναι καταστροφική • • • το Βατικανό κοινώνησε τη Νάνσι Πελόζι • • • η αφρικανική Ρεάλ Μαδρίτης • • • πληρώθηκε 286 φορές τον μισθό του
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Γιόζεφ Σουτζ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Kαταδίκη ναζί ηλικίας 101 ετών

Σήμερα: Πέθανε διάσημος Ουκρανός γελοιογράφος • • • παραχωρήσεις στην Τουρκία για άρση του βέτο • • • καταδίκη ναζί ηλικίας 101 ετών • • • η δημογραφική τραγωδία της Ουκρανίας • • • ο άγνωστος ήρωας των ημερών • • • ο Προυστ ρεμβάζων
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Tο ντεκολτέ ενοχλεί τους ερντογανικούς

Τι διαβάζουμε σήμερα / Tο ντεκολτέ ενοχλεί τους ερντογανικούς

Σήμερα: Γλυπτά από ιτιά • • • αλλαγή του τι σημαίνει «νίκη» • • • οι γυναίκες «ελέγχουν την πρόσληψη σπέρματος» • • • το ντεκολτέ ενοχλεί τους ερντογανικούς • • • εξορκισμός και σεξ • • • Ρώσοι διανοούμενοι υποστηρίζουν τον πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
«Η καλύτερη ενέργεια είναι η ενέργεια που δεν καταναλώνουμε»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Έρχεται βαρύς χειμώνας

Σήμερα: Ο Χάρι Πότερ 25 ετών • • • έρχεται βαρύς χειμώνας • • • αντεπίθεση της Δύσης στην υποσαχάρια Αφρική • • • πιοτό και στικάκι USB δεν πάνε μαζί • • • κακές ιστορικές αναλογίες • • • ποιος γκάστρωσε τις 343 τσούλες • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ιαπωνικοί μακάκοι

Τι διαβάζουμε σήμερα / Είχε καημό να γίνει αριστοκράτης

Σήμερα: Οι μοναδικοί ιαπωνικοί μακάκοι • • • ο μεγάλος διχασμός των Αμερικανών • • • ο ρεαλισμός υπερισχύει της δικαιοσύνης • • • το τίμημα του πολέμου • • • είχε καημό να γίνει αριστοκράτης • • • ο Ζιζού πενηντάρισε • • • η εικόνα της εβδομάδας 
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μπαγκλαντές

Τι διαβάζουμε σήμερα / H πιο επικίνδυνη περιοχή στη Γη

Σήμερα: Πρωτοφανείς πλημμύρες στην Ινδία και το Μπαγκλαντές • • • η πιο επικίνδυνη περιοχή στη Γη • • • μόνον 4 από τους 55 • • • η μεγάλη αντικατάσταση από την πισίνα • • • πήγε να συναντήσει τη Λούσι στον ουρανό • • • ινδονήσιος αντισημιτισμός
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Οριστικό όχι στο μπουρκίνι στις πισίνες της Γαλλίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Οριστικό όχι στο μπουρκίνι στις πισίνες της Γαλλίας

Σήμερα: Οριστικό όχι στο μπουρκίνι στις πισίνες • • • πρωτοφανές σκάνδαλο δικαστικής διαφθοράς στην Ουκρανία • • • πανωλεθρία του Μακρόν; • • • το ουκρανικό διασπά κόμματα • • • να πεθάνουμε για το Ντάντζιγκ; • • • ο φωτογράφος της οικειότητας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μειώνεται το ενδιαφέρον στη Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μειώνεται το ενδιαφέρον στη Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Σήμερα: Εκλογές κάθε 7 μήνες • • • το Καλίνινγκραντ πηγή έντασης • • • αποχαιρέτα το Παρίσι που ήξερες • • • κουράζει η Ουκρανία • • • μετακίνηση προς τα αριστερά της Λατινικής Αμερικής • • • μόνο μία Γη
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Γαλλικές εκλογές: «Κανείς δεν κερδίζει, αλλά εμείς χάνουμε»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Γαλλικές εκλογές: «Κανείς δεν κερδίζει, αλλά εμείς χάνουμε»

Σήμερα: Πρώτος αριστερός πρόεδρος στην ιστορία της Κολομβίας • • • κανείς δεν κερδίζει, αλλά εμείς χάνουμε • • • μικραίνουν οι μερίδες • • • η μάχη της Eurovision • • • γιατί; • • • λάθος παράδοση δέματος • • • οι περιπέτειες της Εμπραχίμι • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
PUTIN VOODOO

Τι διαβάζουμε σήμερα / Γιαπωνέζικο αντιπουτινικό βουντού

Σήμερα: Γιαπωνέζικο αντιπουτινικό βουντού • • • ένα μεγάλο δίδαγμα από την παγκόσμια ιστορία • • • πρωτοφανείς αποφάσεις του ΠΟΕ • • • μόνον οι Ουκρανοί υποφέρουν • • • στα McDonald's δεν αρέσουν οι φόροι • • • σκανδαλώδης δικαστική απόφαση • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
hana kimura

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αυστηρότερες ποινές για το διαδικτυακό μπούλινγκ

Σήμερα: Αυστηρότερες ποινές για το διαδικτυακό μπούλινγκ • • • αποδυναμώνεται η ενότητα των Ευρωπαίων • • • η Κίνα στη λάθος πλευρά της ιστορίας • • • επίφοβα αδιέξοδα με τα πυρηνικά του Ιράν • • • σιδηροδρομική Ντόλτσε Βίτα • • • ο Λυσιέν Φρόιντ του Φράνσις Μπέικον
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Συντριβή αντιεμβολιαστών στη Γαλλία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Συντριβή αντιεμβολιαστών στη Γαλλία

Σήμερα: Δίχως χιτζάμπ μοιάζεις με ζώο • • • καθεστώς υποψήφιας χώρας στην Ουκρανία; • • • αθόρυβη ενθάρρυνση • • • λιντσάρισμα εξαιτίας φημών στα κοινωνικά μέσα • • • συντριβή αντιεμβολιαστών στη Γαλλία • • • ρήσεις καθημερινής σοφίας • • • στατιστικά βασιλιάδων
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Κανονικοποίηση του πολέμου

Τι διαβάζουμε σήμερα / Κανονικοποίηση του πολέμου

Σήμερα: Παγκόσμια πρώτη στην ανανεώσιμη ενέργεια • • • κανονικοποίηση του πολέμου • • • οι γαλλικές εκλογές • • • παιδεραστία στη γερμανική Εκκλησία • • • ο μύθος του ενσυνείδητου υπολογιστή • • • εκατονταετηρίδα του Simon Hantaï • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Κινεζικό πανεπιστήμιο στη Βουδαπέστη

Τι διαβάζουμε σήμερα / Κινεζικό πανεπιστήμιο στη Βουδαπέστη

Σήμερα: Πρώτη σε ανάπτυξη η Ρουάντα • • • ακούσιες συνέπειες • • • δεν απαγορεύσαμε τα αεροπλάνα • • • κινεζικό πανεπιστήμιο στη Βουδαπέστη • • • καμπανάκι για τις ευάλωτες χώρες • • • ένας «Απόστολος του Ιησού Χριστού» σεξουαλικό αρπακτικό • • • εξτρεμιστική αντι-χοντροφοβία ∙ ∙ ∙ η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ