Θυμάστε τα «Παιδιά της γειτονιάς» στο κανάλι Seven X; Μόλις επέστρεψαν!

Θυμάστε τα «Παιδιά της γειτονιάς» στο κανάλι Seven X; Μόλις επέστρεψαν! Facebook Twitter
Η σειρά υπήρξε τεράστια επιτυχία ανάμεσα στις «ψαγμένες» λεγεώνες της εποχής ανά τον πλανήτη
0

ΑΝ ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ έχουν φαντάσματα που τις στοιχειώνουν μέσα στις δεκαετίες, μπορούμε να φανταστούμε πως κάποια προχωρημένη ώρα της νύχτας σταματά ξαφνικά για ένα δευτερόλεπτο η μετάδοση του προγράμματος του ΣΚΑΪ και η οθόνη γεμίζει απόκοσμο στατικό ηλεκτρισμό ενώ στο βάθος της εικόνας μετά βίας διακρίνονται σκιές και ακούγονται ατάκες από κάποια εκπομπή που προβαλλόταν στο ίδιο μήκος κύματος πριν από τριάντα χρόνια.

Είναι η ίδια συχνότητα από την οποία εξέπεμπε κάποτε ο πολύ εκλεκτικός και προχωρημένος για την εποχή του (και για τη δική μας) ιδιωτικός σταθμός (περιφερειακής εμβέλειας αρχικά, «έπιανε» μόνο στην περιοχή της Αττικής) Seven X, που αργότερα εγκατέλειψε την «εναλλακτική» φυσιογνωμία του και μετονομάστηκε σε Seven σκέτο, για να καταλήξει αρχικά στα αζήτητα και εν τέλει στον ΣΚΑΪ, από το 2006 μέχρι σήμερα.

Για μια πενταετία όμως περίπου, κατά το πρώτο μισό της δεκαετίας του ’90, ο Seven X είχε στο πρόγραμμά του εκπομπές ποικίλου πολιτισμικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος που σχεδόν δεν μπορείς να πιστέψεις ότι υπήρξαν – ελληνικές και ξένες.

Κορυφαία απόλαυση ανάμεσα στις δεύτερες ήταν η σειρά κωμικών σκετς με τίτλο Kids in the Hall («Τα παιδιά της γειτονιάς») που προβαλλόταν στο κανάλι (όπως επίσης προβαλλόταν και η αντιστοίχως προχωρημένη και ανατρεπτική σειρά In Living Colour από την οποία αναδείχτηκε ο Τζιμ Κάρεϊ) συγχρόνως σχεδόν με την Αμερική.

Εξηντάρηδες πλέον, τα «παιδιά της γειτονιάς» (Dave Foley, Kevin McDonald, Bruce McCulloch, Mark McKinney και Scott Thompson) επέστρεψαν, και μαζί τους επέστρεψαν και κάποιοι εξωφρενικά ιδιοσυγκρασιακοί χαρακτήρες που πολύ είχαμε αγαπήσει.

Αυτό ήταν το όνομα μιας ομάδας νεαρών Καναδών κωμικών που έμοιαζαν να μεταφέρουν στις σουρεαλιστικές, ιδιοφυείς και σπαρταριστά αστείες βινιέτες τους, κάτι από το indie πνεύμα, τις ευαισθησίες και τον (αυτο)σαρκασμό της Generation X, παρότι τεχνικά τα μέλη της ομάδας δεν ανήκαν σ’ αυτή, αφού είχαν γεννηθεί όλοι πριν από το 1965.

Η σειρά υπήρξε τεράστια επιτυχία ανάμεσα στις «ψαγμένες» λεγεώνες της εποχής ανά τον πλανήτη, και παρότι τα πέντε μέλη του γκρουπ τράβηξαν αργότερα τον δρόμο του ο καθένας, υπήρξαν κατά καιρούς κάποιες έκτακτες επανασυνδέσεις.

Το μεγάλο reunion συμβαίνει εδώ και λίγο καιρό με τον νέο κύκλο της σειράς (μετά από τριάντα σχεδόν χρόνια) που προβάλλεται ήδη από την πλατφόρμα του Amazon Prime. Και μόνο που άκουσα ξανά το παλιό αγαπημένο μουσικό θέμα των τίτλων (εκείνη τη χαρακτηριστική  surfobilly «κιθαριά» από το συγκρότημα με το υπέροχο όνομα Shadowy Men on a Shadowy Planet), η συγκίνηση ήταν μεγάλη.

Εξηντάρηδες πλέον, τα «παιδιά της γειτονιάς» (Dave Foley, Kevin McDonald, Bruce McCulloch, Mark McKinney και Scott Thompson) επέστρεψαν, και μαζί τους επέστρεψαν και κάποιοι εξωφρενικά ιδιοσυγκρασιακοί χαρακτήρες που πολύ είχαμε αγαπήσει. Όπως ο αντικοινωνικός μονήρης που παρακολουθεί από μακριά τους ανθρώπους και με τον αντίχειρα και τον δείκτη του χεριού του φαντάζεται ότι τους συνθλίβει το κεφάλι αναφωνώντας «I crush you».

«Πακέτο» με τα νέα επεισόδια έκανε πρεμιέρα πριν από λίγο καιρό κι ένα ντοκιμαντέρ που έχει τίτλο The Kids in the Hall: Comedy Punks και αποτελεί ένα χρονικό της πορείας των μελών της ομάδας από τους underground κύκλους και την εναλλακτική σκηνή του Τορόντο στη Νέα Υόρκη του Saturday Night Live και του καναλιού HBO, που φιλοξένησε το αξέχαστο και εντυπωσιακό τους πέρασμα στην τηλεόραση.

Daily
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολ Νιούμαν - Τζοάν Γούντγουορντ: Τελικά δεν είχαν τον "τέλειο γάμο", είχαν όμως κάτι πολύ βαθύτερο

Daily / Πολ Νιούμαν - Τζοάν Γούντγουορντ: Τελικά δεν είχαν τον «τέλειο γάμο», είχαν όμως κάτι βαθύτερο

Χωρισμένο σε έξι ωριαία επεισόδια, το «The Last Movie Stars» είναι ένα μεγαλόπνοο και βαθιά αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για τη μακρά και περιπετειώδη διαδρομή του «πιο ιδανικού ζευγαριού» που γνώρισε ποτέ το Χόλιγουντ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Persuasion: Η Τζέιν Όστεν είναι διαχρονική και δεν μαγαρίζεται εύκολα

Daily / «Persuasion»: Η Τζέιν Όστεν είναι διαχρονική και δεν μαγαρίζεται εύκολα

Είναι στιγμές που η αυτή η «σύγχρονη» προσαρμογή του μυθιστορήματος της Τζέιν Όστεν αγγίζει τα όρια μιας αβάσταχτης και ανάρμοστης ελαφρότητας, συνολικά όμως βλέπεται μια χαρά χωρίς να διεκδικεί θέση στις κορυφαίες κινηματογραφικές προσαρμογές των βιβλίων της.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Η Βούλα Χαριλάου ήταν (από) αλλού

Απώλειες / Η Βούλα Χαριλάου ήταν (από) αλλού

Για την ιδιάζουσα κινηματογραφική περίπτωση μιας από τις πιο ιδιαίτερες και ελκυστικές ηθοποιούς που μπορούσε να συναντήσει κανείς μικρός κατά την αδιάκοπη λιτανεία των ελληνικών ταινιών στην τηλεόραση.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Αναρωτιέται άραγε το χταπόδι πόσο έξυπνο είναι το καβούρι πριν το φάει;

Daily / Αναρωτιέται άραγε το χταπόδι πόσο έξυπνο είναι το καβούρι πριν το φάει;

Ένα νέο βιβλίο μάς προκαλεί να αποδράσουμε από την ανθρωποκεντρική «φούσκα» μας και να συλλογιστούμε τον ιδιαίτερο και εντελώς διαφορετικό από τον δικό μας τρόπο με τον οποίο άλλα έμβια όντα αντιλαμβάνονται τον κόσμο αλλά και την ίδια τους την ύπαρξη.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
The Bear: Η κουζίνα ως καθαρτήριο των ψυχών

Daily / «The Bear»: Η κουζίνα ως καθαρτήριο των ψυχών

Έχουν καταντήσει μπανάλ οι προσδιορισμοί «αυθεντικό» και «ανθρώπινο», ταιριάζουν όμως απολύτως στους ρυθμούς και στο ύφος αυτής της εξαιρετικής νέας σειράς που προσφέρει μαθήματα ζωής και συντροφικότητας χωρίς ίχνος διδακτισμού.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Να μαζευτούμε όσοι λάβαμε χρησμό από το μαντείο τεχνητής νοημοσύνης στο Πεδίον του Άρεως

Δημήτρης Πολιτάκης / Να μαζευτούμε όσοι λάβαμε χρησμό από το μαντείο τεχνητής νοημοσύνης στο Πεδίον του Άρεως

Το πιο μεγάλο σουξέ ίσως της έκθεσης «Plásmata» ήταν μια οντότητα τεχνητής νοημοσύνης που απαντούσε στα πιο κρίσιμα και αναπάντητα ερωτήματα των περαστικών.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Για ένα μπλουζάκι αδειανό, για έναν Κρέοντα

Daily / Για ένα μπλουζάκι αδειανό, για έναν Κρέοντα

Καταιγισμό σκαιών χαρακτηρισμών από διάφορους αυτόκλητους θεματοφύλακες των αρχών και των παραδόσεων του αρχαίου δράματος δέχτηκε ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης μετά το υβριστικό σλόγκαν που μοστράρισε ενάντια στον χαρακτήρα που είχε υποδυθεί σε παράσταση της Αντιγόνης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
λεοναρντ κοέν

Daily / «Η αγάπη είναι ένα ψυχρό, σπασμένο Αλληλούια»: Η παράξενη διαδρομή του πιο εμβληματικού τραγουδιού του Κοέν

Ένα νέο ντοκιμαντέρ επιχειρεί να καταγράψει την περιπετειώδη πορεία του «Hallelujah», αυτού του εξαίσιου συνδυασμού θρησκευτικής έκστασης και σεξουαλικής προσμονής, από την απαξίωση στην αναγνώριση.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
συναυλία lex

Daily / Μην ντρέπεσαι, είναι ok να μην σου αρέσει ή ακόμα και να μην ξέρεις καν ποιος είναι ο ΛΕΞ

Οι εκρηκτικές ανταποκρίσεις από τη θριαμβευτική εμφάνιση του ΛΕΞ στη Νέα Σμύρνη, ακόμα και από άτομα που δεν είχαν πάει, προκάλεσαν συμπλέγματα ανεπάρκειας και FOMO στο καλοπροαίρετο κοινό μιας κάποιας ηλικίας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
RRR: Πρέπει να δει κανείς για να το πιστέψει αυτό το ασυγκράτητο Ινδικό έπος του Netflix

Daily / «RRR»: Πρέπει να δει κανείς για να πιστέψει αυτό το ασυγκράτητο ινδικό έπος του Netflix

Πρόκειται για την ακριβότερη παραγωγή στην ιστορία του ινδικού σινεμά και το δείχνει και με το παραπάνω, ειδικά στις απίστευτες σκηνές συμφωνικής και πυροτεχνικής δράσης που δεν κωλώνουν μπροστά σε καμιά υπερβολή και σε καμιά ακρότητα, κάνοντας τις αντίστοιχες του Χόλιγουντ να μοιάζουν επίπεδες, ανέμπνευστες και ψόφιες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ