Η Χριστίνα Ωνάση πεθαίνει μυστηριωδώς σε μια μπανιέρα

Η Χριστίνα Ωνάση πεθαίνει μυστηριωδώς σε μια μπανιέρα Facebook Twitter
0

Η Χριστίνα Ωνάση πεθαίνει μυστηριωδώς σε μια μπανιέρα Facebook Twitter

Ο αφοσιωμένος πατέρας της την αποκαλούσε "Χρυσό μου". Και απ' έξω, όλα έδειχναν πως η Χριστίνα Ωνάση ζούσε μια χρυσή ζωή.

Στις 19 Νοεμβρίου 1988 σε ηλικία 37 ετών, η Χριστίνα Ωνάση βρέθηκε νεκρή στην μπανιέρα της με ένα άδειο μπουκάλι ηρεμιστικών δίπλα της. Βρισκόταν στο Μπουένος Άιρες για να παντρευτεί τον πρόεδρο της ελληνικής παροικίας της Αργεντινής, Γιώργο Τσολκμετσόγλου.

 

Κόρη του εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση, η περιουσία του οποίου μετρούσε δισεκατομμύρια δολάρια το όνομα της Χριστίνας, ήταν γραμμένο στα περισσότερα γιοτ της οικογένειας. Η παιδική της ηλικία σημαδεύτηκε από πλούτο, πολυτέλεια και ακριβά παιχνίδια. Ακόμη και οι κούκλες της φορούσαν Dior φορέματα. Μεγάλωσε σε επαύλεις στο Παρίσι, στην Αντίμπ, και τον Σκορπιό, το ιδιωτικό νησί του πατέρα της.

Η Χριστίνα Ωνάση πεθαίνει μυστηριωδώς σε μια μπανιέρα Facebook Twitter
Αλέξανδρος και Χριστίνα

Ενώ όμως η Χριστίνα Ωνάση ήταν μία από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου, συγκαταλέγεται και μεταξύ των πιο δυστυχισμένων.

Παντρεύτηκε και χώρισε τέσσερις φορές. Έδωσε σκληρούς αγώνες να χάσει βάρος, το οποίο ωστόσο ξανάπαιρνε μετά από κάθε απογοήτευση. Οι γονείς της χώρισαν το 1959, όταν ήταν 9, και το σκάνδαλο που προέκυψε από την είδηση ότι ο πατέρας της είχε απατήσει την μητέρα της με την Μαρία Κάλλας θα έφερνε στη Χριστίνα, δια βίου αμηχανία. Η στενοχώρια της όμως ήταν μεγαλύτερη όταν ο πατέρας της παντρεύτηκε την χήρα Τζάκι Κένεντι το 1968. Η Χριστίνα Ωνάση είδε τότε την Τζάκι ως χρυσοθήρα και αναφερόταν σε αυτήν ως "η ατυχής εμμονή του πατέρα μου".

Η Χριστίνα Ωνάση πεθαίνει μυστηριωδώς σε μια μπανιέρα Facebook Twitter
Με τη μητέρα της Τίνα Λιβανού

To προσωπικό της δράμα ξεκίνησε με τις απώλειες που ήρθαν από την ηλικία των 20 και κάτι. Ο αδελφός της  Αλέξανδρος, πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1973. Ένα χρόνο αργότερα, η μητέρα της πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών (πολλοί σκέφτηκαν ότι ήταν αυτοκτονία) στο σπίτι της στο Παρίσι. Ο πατέρας της πέθανε το 1975 σε κλινική και η Χριστίνα Ωνάση μένει μόνη και θρηνεί την αγαπημένη της οικογένεια.

Η Χριστίνα βάδισε στα χνάρια της Barbara Hutton, της Gloria Vanderbilt, της Doris Duke και όλων των πλούσιων κοριτσιών των οποίων η ιδιωτική ζωή είχε γίνει δημόσια διασκέδαση. "Κάθε παραπάτημα είχε μεγεθυνθεί, κάθε δυστυχισμένη ερωτική σχέση είχε μετατραπεί σε κουτσομπολιό."

Η Χριστίνα Ωνάση πεθαίνει μυστηριωδώς σε μια μπανιέρα Facebook Twitter
Έδωσε σκληρούς αγώνες να χάσει βάρος, το οποίο ωστόσο ξανάπαιρνε μετά από κάθε απογοήτευση

 

Στη βιογραφία του Αριστοτέλη Ωνάση το 1991, "All the Pain That Money Can Buy" ο συγγραφέας William Wright αναλύει πώς ο Ωνάσης ξόδεψε 30.000 δολάρια για να στείλει ένα ιδιωτικό τζετ στην Αμερική για να πάρει τις διαιτητικές coca cola της Χριστίνας, ενώ μια άλλη φορά έστειλε ένα ελικόπτερο από την Αυστρία στην Ελβετία για να περιμαζέψει μια κασέτα με τραγούδια του Νέιβιντ Μπάουι που είχε ξεχάσει όταν είχε μείνει εκεί. Όταν ήταν πολύ απασχολημένος για να περάσει λίγο χρόνο μαζί της, ο Ωνάσης θα της έδινε μετρητά, περίπου 30.000 δολάρια το μήνα μέχρι να την ξαναδεί.

Η Χριστίνα Ωνάση πεθαίνει μυστηριωδώς σε μια μπανιέρα Facebook Twitter
Στις 19 Νοεμβρίου 1988 σε ηλικία 37 ετών, η Χριστίνα Ωνάση βρέθηκε νεκρή στην μπανιέρα της

Ωστόσο,η Χριστίνα δεν επαναπαύτηκε στο εύκολο χρήμα. Μετά το θάνατο του Αριστοτέλη το 1975, αφοσιώθηκε στις επιχειρήσεις του πατέρα της στο Μονακό, και σύντομα απέδειξε σε όλους ότι ήταν μια ευφυής επιχειρηματίας. Το 1982, σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times, ήταν η πρώτη γυναίκα που εκλέχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ένα από τα σωματεία με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Είπε κάποτε στον Peter Evans, ο οποίος έγραφε μια άλλη βιογραφία του πατέρα της, ότι της άρεσε να φοράει διαμάντια όταν έτρωγε πρωινό. "Φαίνονται τόσο όμορφα στον ήλιο το πρωί. Δεν έχετε ιδέα πόσο ερωτική βρίσκουν οι άνδρες τη δροσιά πάνω στα βράχια".

Η Χριστίνα Ωνάση πεθαίνει μυστηριωδώς σε μια μπανιέρα Facebook Twitter
Ο πρώτος γάμο της - με τον 47χρονο κτηματομεσίτη του Λος Αντζελες Μ. Τζ. Μπόλκερ, έναν διαζευγμένο πατέρα τεσσάρων παιδιών και 27 χρόνια μεγαλύτερό της - έληξε άδοξα μέσα σε λίγους μήνες το 1971.

Η Χριστίνα Ωνάση ήταν ιδιαίτερα άτυχη στον έρωτα. Η επιλογή της στους άνδρες, ήταν παρορμητική και καταστροφική. Ο πρώτος γάμο της - με τον 47χρονο κτηματομεσίτηςτου Λος Αντζελες Μ. Τζ. Μπόλκερ, έναν διαζευγμένο πατέρα τεσσάρων παιδιών και 27 χρόνια μεγαλύτερό της - έληξε άδοξα μέσα σε λίγους μήνες το 1971. Ο γάμος με τον δεύτερο σύζυγό της, Αλέξανδρο Ανδρεάδη διήρκεσε 14 μήνες. Ένα τρίτος γάμος το 1978, με έναν Ρώσο ναυτιλιακό πράκτορα Σεργκέι Καούζοφ, έσβησε πιο γρήγορα από ένα κερί.

Η Χριστίνα Ωνάση πεθαίνει μυστηριωδώς σε μια μπανιέρα Facebook Twitter
Η Χριστίνα με τον Σεργκέι, τρίτο κατά σειρά σύζυγό της

Ο τέταρτος σύζυγος της Χριστίνας Ωνάση, ήταν ο κληρονόμος μιας γαλλικής φαρμακευτικής και Ζεν πρεμιέ, Thierry Roussel. Παντρεύτηκαν το 1984, ο γάμος διήρκεσε λιγότερο από τρία χρόνια και καρπός του έρωτα (;) ήταν η Αθηνά. Ο Roussel ήταν άπιστος. Η ερωμένη του γέννησε δύο από τα τρία παιδιά τους κατά τη διάρκεια του γάμου του με την Χριστίνα. Η πλούσια κληρονόμος προσπάθησε να ξεπεράσει την προδοσία με φαρμακευτική αγωγή.

Η Χριστίνα Ωνάση πεθαίνει μυστηριωδώς σε μια μπανιέρα Facebook Twitter
Ο τέταρτος σύζυγος της Χριστίνας Ωνάση, ήταν ο κληρονόμος μιας γαλλικής φαρμακευτικής και Ζεν πρεμιέ, Thierry Roussel

Στις 19 Νοεμβρίου 1988 σε ηλικία 37 ετών, η Χριστίνα Ωνάση βρέθηκε νεκρή στην μπανιέρα της με ένα άδειο μπουκάλι ηρεμιστικών δίπλα της. Βρισκόταν στο Μπουένος Άιρες για να παντρευτεί τον πρόεδρο της ελληνικής παροικίας της Αργεντινής, Γιώργο Τσολκμετσόγλου. Αρχικά είχε γίνει λόγος για καρδιακή προσβολή, αλλά ο γιατρός που την είχε εξετάσει λίγο πριν πετάξει για την Αργεντινή είπε ότι η καρδιά της ήταν γερή σαν αυτή ενός ταύρου. Αργότερα οι γιατροί έκαναν λόγο για πνευμονικό οίδημα, ωστόσο κανείς δεν ήταν σε θέση να πει τι το προκάλεσε. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας δεν ανακοινώθηκαν ποτέ, ενώ ο περίγυρός της μιλούσε για τις πιο ευτυχισμένες μέρες της κληρονόμου. Ένας ακόμη θάνατος - μυστήριο στο ιστορικό της οικογένειας Ωνάση. Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η πιθανότητα να πέθανε η Χριστίνα Ωνάση εξαιτίας της λήψης υπνωτικών χαπιών ή φαρμάκων διαίτης αποκλείεται. Η τοξικολογική εξέταση που πραγματοποιήθηκε δεν εντόπισε κανενός είδους ουσίες. Οσο για τις συνθήκες θανάτου της, στο πρώτο έγγραφο (21.12.1989) οι αργεντινοί δικαστές μιλούν για «λυπηρό συμβάν, στερημένο από κάθε εγκληματικότητα» ενώ στο δεύτερο (8.5.1990) αναφέρουν ότι «δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις που θα μας έδιναν μια απόλυτη σιγουριά για να απορρίψουμε την εγκληματική ενέργεια».

Η Χριστίνα Ωνάση πεθαίνει μυστηριωδώς σε μια μπανιέρα Facebook Twitter
Ο Roussel ήταν άπιστος. Η ερωμένη του γέννησε δύο από τα τρία παιδιά τους κατά τη διάρκεια του γάμου του με την Χριστίνα

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ρέπλικες δεν πεθαίνουν ποτέ: 40 χρόνια Blade Runner

Σαν Σήμερα / 40 χρόνια «Blade Runner»: Οι ρέπλικες δεν πεθαίνουν ποτέ

Η θρυλική ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ που έκανε πρεμιέρα ακριβώς πριν από 40 χρόνια έσμιξε μοναδικά το φιλμ νουάρ με την επιστημονική φαντασία για να αναρωτηθεί τι σημαίνει τελικά να είσαι άνθρωπος.
ΑΚΗΣ ΚΑΠΡΑΝΟΣ
Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Το «όνειρό» του ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους και παραμένει επίκαιρο

Σαν σήμερα / Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Το «όνειρό» του ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους και παραμένει επίκαιρο

Σαν σήμερα ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δολοφονήθηκε σε ηλικία 39 ετών από ένα λευκό ελεύθερο σκοπευτή, ενώ στεκόταν στο μπαλκόνι του μοτέλ, στο οποίο είχε καταλύσει με τους στενούς συνεργάτες του. Ο Θοδωρής Αντωνόπουλος κάνει μια αναδρομή στη ζωή ενός μεγάλου ηγέτη.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τρίσα Μπράουν: «Πήρε την καθημερινή κίνηση της πεζής ζωής μας και μας την επέστρεψε καινούργια»

Σαν Σήμερα / Τρίσα Μπράουν: «Πήρε την καθημερινή κίνηση της πεζής ζωής μας και μας την επέστρεψε καινούργια»

Μικρό αφιέρωμα στην Aμερικανίδα χορεύτρια και χορογράφο που πέθανε σαν σήμερα στα 80 της και άνοιξε νέους δρόμους, αμφισβητώντας τα σύνορα ανάμεσα στις τέχνες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ