Το μεγάλο επίτευγμα του Ηλία Νικολακόπουλου

Το μεγάλο επίτευγμα του Ηλία Νικολακόπουλου Facebook Twitter
Περιέγραψε τον κλάδο του. Έγινε η εικόνα του και αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς που επέλεξαν να ασχοληθούν με τον τομέα αυτό. Φωτ.: Eurokinissi
0

ΠOΛΙΤΙΚΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, συνάδελφοί του, μαθητές του, πολίτες κάθε ηλικίας αποχαιρέτησαν τον Ηλία Νικολακόπουλο με συγκίνηση και σεβασμό. Με μια βαθιά υπόκλιση σε μια ξεχωριστή επιστημονική και επαγγελματική διαδρομή. 

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος, με βασικές σπουδές στα μαθηματικά και ακαδημαϊκή στροφή μετέπειτα στις κοινωνικές επιστήμες, αφήνει πίσω του σημαντικό έργο στον τομέα της κοινωνικής έρευνας, της εκλογικής συμπεριφοράς, της νεότερης πολιτικής ιστορίας. 

Ειδικά στον τομέα των πολιτικών ερευνών, ο Ηλίας Νικολακόπουλος αποτέλεσε τον «γκουρού» του χώρου. Η γνώμη του είχε πάντα ιδιαίτερη βαρύτητα γι’ αυτό και τη ζητούσαν άνθρωποι προερχόμενοι από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Ο ίδιος είχε γνωστές πολιτικές θέσεις, αλλά ο επαγγελματισμός, το κύρος και η επιστημονική του εντιμότητα του προσέδωσαν ευρεία αναγνώριση και του επέτρεψαν να συνομιλεί με όλο το πολιτικό φάσμα. 

Η συγκίνηση που ακολούθησε την είδηση του θανάτου του ήταν μεγάλη και ειλικρινής. Όχι μόνο λόγω του προσηνή, δοτικού και ευγενικού χαρακτήρα του, αλλά επειδή ο Ηλίας Νικολακοπουλος είχε αναδειχθεί σε μια εμβληματική μορφή. Ήταν το πρόσωπο κάθε εκλογικής βραδιάς στην πατρίδα μας τις τελευταίες δεκαετίες. Ένας άνθρωπος που με την παρουσία του όρισε μια επιστημονική και επαγγελματική ιδιότητα. Περιέγραψε τον κλάδο του. Έγινε η εικόνα του και αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς που επέλεξαν να ασχοληθούν με τον τομέα αυτό. Και αυτό ήταν ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμά του.

Απώλειες
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Παντερμαλής (1940-2022)

Απώλειες / Δημήτρης Παντερμαλής (1940-2022): «Στο μουσείο έρχεσαι για να συνομιλήσεις με αυτά που βλέπεις»

Ο Δημήτρης Παντερμαλής, ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολόγους της εποχής μας και ο άνθρωπος που βρέθηκε στο τιμόνι του Μουσείου Ακρόπολης από την πρώτη μέρα της θεμελίωσής του, πέθανε σε ηλικία 81 ετών.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η Βούλα Χαριλάου ήταν (από) αλλού

Απώλειες / Η Βούλα Χαριλάου ήταν (από) αλλού

Για την ιδιάζουσα κινηματογραφική περίπτωση μιας από τις πιο ιδιαίτερες και ελκυστικές ηθοποιούς που μπορούσε να συναντήσει κανείς μικρός κατά την αδιάκοπη λιτανεία των ελληνικών ταινιών στην τηλεόραση.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ