Θαυμάζουμε, τελικά, τους μαφιόζους, τα γατόνια, και τους τραμπούκους;

Θαυμάζουμε, τελικά, τους μαφιόζους, τα γατόνια, και τους τραμπούκους; Facebook Twitter
0

Θαυμάζουμε, τελικά, τους μαφιόζους, τα γατόνια, και τους τραμπούκους; Facebook Twitter

«Μεγάλα ταλέντα» λεγόταν το εντιτόριαλ του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου στο περασμένο φύλλο μας και μιλούσε για τον κρυφό θαυμασμό που τρέφουν οι Έλληνες για τους μαφιόζους, τα γατόνια, τους αγαπούλες και τους τραμπούκους εν γένει.

«Με τον εξαίρετο, σαφή γραπτό λόγο σας, που διέπεται από παιδεία, καλλιέργεια και ευγένεια, καυτηριάζετε αυτό που ζούμε καθημερινά» σχολίασε η φίλη. «Να είστε καλά και να συνεχίσετε γιατί με την πένα σας προσπαθείτε να πολεμήσετε το θηρίο που, δυστυχώς, είναι αξεπέραστο... Γιατί για θηρίο πρόκειται, ανελέητο, που παίζει στην πλάτη μας».

«Ένα μικρό λαθάκι της κατά τα άλλα αξιοπρεπούς δημοσίευσής σας» έγραψε ο/η Mooncild74. «Μόνο στα μυθιστορήματα οι νάρκισσοι και οι απατεώνες πεθαίνουν μόνοι, γερασμένοι και πικραμένοι. Στη θλιβερή πραγματικότητα της ελληνικής επικράτειας ζουν καλά και χαίρονται τη ζωή τους όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε! Καμία πίκρα, όλα δουλεύουν γι' αυτούς...»
«Αυτό που με ενοχλεί στην περίπτωση των "ταλέντων" είναι ότι βρίσκουνε και τα κάνουνε» τόνισε ο/η delmar3. «Έχουν το θράσος να υποδυθούν κάποιους που δεν είναι λόγω ανάγκης για επιβίωση, σε συνδυασμό με ελλιπές σύστημα αξιών, αλλά όσοι "αθώοι" τους ακολουθήσουν είναι κάπως άξιοι της μοίρας τους. Θέλει συνεχή διερώτηση και κριτική ποιον να πιστέψεις και γιατί. Μοιάζει λίγο με τον χειρισμό της τηλεόρασης. Όσο αθώο είναι το πάτημα ενός κουμπιού και η αλλαγή του καναλιού, τόσο αθώα είναι και η συναναστροφή μαζί τους, αν υποθέσουμε ότι είμαστε οι επιλογές μας. Αλλά, αν δεν είμαστε τόσο αυστηροί, τότε δικαιολογείται το χαλαρό ζάπινγκ στο "Ε" –και όποιος αντέξει– ή η ανοχή αυτών των ανθρώπων στις ζωές μας. Αλλά ως φίλο θα τον ήθελε κανείς έναν δήθεν; Ή θα τον άκουγε χωρίς χλευασμό σε ένα κανάλι;»

Ο πρωταγωνιστής του Στέλλα κοιμήσου Στάθης Σταμουλακάτος ήταν ο Αθηναίος της εβδομάδας και αφηγήθηκε τη ζωή του στον M. Hulot. Ο αρθρογράφος Φώντας Τρούσας σχολίασε: «Για μένα είναι ο καλύτερος, σύγχρονος Έλληνας ηθοποιός. Φοβερός! Κάποτε σφίξαμε τα χέρια, στον Μικρόκοσμο. Μπορεί να μην το θυμάται, αλλά δεν το λέω γι' αυτό (για να δείξω ότι τον "ξέρω"). Δεν θα του έδινα το χέρι μου, αν δεν τον είχα δει να διαπρέπει. Με σεβασμό του το έδωσα. Καθηλωτικός!»

«Στην έντυπη LifO, στο άρθρο του Δημήτρη Κυριαζή με τίτλο "Ξεκινούν, επιτέλους, οι εργασίες της ανέγερσης του τζαμιού στον Βοτανικό" αναφέρεται πως ο αριθμός των μουσουλμάνων στην Ελλάδα είναι 2 εκατομμύρια, που σημαίνει το 20% του πληθυσμού» μας έγραψε ο Θεολόγος Ιγνατιάδης. «Και εμπειρικά και από τις πηγές της Στατιστικής Υπηρεσίας ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνάει τους 600.000. Τα 2 εκατομμύρια είναι μεγάλο νούμερο και μάλλον είναι προπαγανδιστικό ισλαμόφοβων».

Ο δε geo_1990 σχολίασε: «Για πολύ καιρό οι αριστεροί αμφισβητούσαν ότι οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα είναι 2 εκατομμύρια. Τώρα, προκειμένου να ενισχύσουν το αίτημα για το τζαμί και το ότι είναι λαϊκή ανάγκη αυτών των ανθρώπων να προσεύχονται, χρησιμοποιούν τον αριθμό των 2 εκατ. για να πιέσουν την κοινή γνώμη, ότι είναι αδιανόητο τόσο πολλοί άνθρωποι να μην έχουν τόπο λατρείας. ΥΓ.: Τώρα, ο Μπόμπολας, που η εταιρεία του συμμετέχει στην κατασκευή του τεμένους, είναι καλός;»

«Ας χτίσουν ό,τι θέλουν» σχολίασε ο NikolasD, «γιατί όμως σε κρατική γη; Και γιατί με δημόσια χρήματα; Δεν κατάλαβα... Γιατί εγώ, ως άθεος π.χ., να πληρώσω για την εκκλησία του μουσουλμάνου;» «Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκτήσει περισσότερους μουσουλμάνους ψηφοφόρους με αυτό τον τρόπο» απάντησε ο Stormbringer. «Νομίζω είναι προφανές». Ο ημίθεος, πάντως, απάντησε: «Δηλαδή, ως άθεος δεν πληρώνεις τους παπάδες της χριστιανικής εκκλησίας; Εγώ θα καλωσόριζα ένα συστηματάκι σύμφωνα με το οποίο στα 18 σου, μαζί με την εγγραφή στους καταλόγους ψηφοφόρων, να εγγράφεσαι και σε αρχείο θρησκείας και να πληρώνεις το ποσό που ορίζει κάθε θρησκεία ως απαραίτητο για τη λειτουργία της. Να δω τότε πόσοι είναι αλήθεια χριστιανοί...»

Από την άλλη, ο alex90 έγραψε: «Νομίζω πως δεν σχολιάζει κανείς το σημαντικότερο κομμάτι: "Αόριστο, βέβαια, παραμένει το μέλλον των υπόλοιπων μικρών, άτυπων χώρων λατρείας που υπάρχουν στην Αθήνα". Δεν υποτίθεται πως ένας από τους κύριους λόγους που γίνεται το έργο αυτό είναι για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ύπαρξης διάσπαρτων εστιών δυνάμει εξτρεμισμού; Αν είναι να μη διασφαλίζεται ούτε αυτό, ποιος ο λόγος να γίνει με κρατικά χρήματα το έργο;» Και σ' αυτό απάντησε ο ημίθεος: «Μπορεί η αστυνομία να κάνει μια επιδρομή και να τους κλείσει. Εδώ και πολλά χρόνια θα μπορούσε να το έχει κάνει αυτό. Το γιατί δεν έχει γίνει ή γιατί δεν θα γίνει είναι ανοιχτό προς διερεύνηση. Το κράτος οφείλει να κάνει ό,τι καλύτερο γίνεται. Από κει και πέρα, η παράνομη συμπεριφορά αντιμετωπίζεται, αλλά δεν μπορεί να απαγορευθεί εκ των προτέρων...»

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ