Πώς και γιατί ένα τρυφερό road movie έχει κερδίσει το ενδιαφέρον της νέας γενιάς σινεφίλ; Τι κάνει την ταινία «Μαγνητικά Πεδία» τόσο ξεχωριστή σε σχέση με άλλες ταινίες της πρόσφατης ελληνικής παραγωγής; Είναι τα θερινά σινεμά ο νέος τόπος συνάντησες όσων θέλουν να αποδράσουν από τη ρουτίνα;

Η Έλενα δραπετεύει από την Αθήνα. Ενώ έχει ξεκινήσει για μια δουλειά στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας πίσω σύζυγο και παιδί, αλλάζει πορεία, μπαίνει σε ένα φέρι και καταλήγει σε ένα νησί. Συναντά τον Αντώνη, του οποίου το αυτοκίνητό μένει. Εκείνη τον βοηθά παίρνοντάς τον μαζί της. Εκείνος κουβαλά ένα μεταλλικό κουτί με τις στάχτες ενός αγαπημένου του προσώπου. Καθώς του αρνούνται να το θάψει στο κοιμητήριο του χωριού δεν ξέρει τι να το κάνει, πού να το θάψει και περιφέρεται μαζί με την Έλενα στο νησί.

Ο Γιώργος Γούσης που υπογράφει τη βραβευμένη ταινία «Μαγνητικά πεδία» έχει στηρίξει την πλοκή στους δυο ηθοποιούς του, αποτυπώνοντας τους αληθινούς τους χαρακτήρες σε ένα εσωτερικής δύναμης και χειροποίητης γοητείας road movie, με τα όρια του βιώματος και της φαντασίας υπέροχα μπλεγμένα ‒ ένα από τα πλέον απροσδόκητα και αξιέπαινα σενάρια των τελευταίων ετών και μία μη αναμενόμενη επιτυχία στα θερινά σινεμά στα οποία προβάλλεται.