Σε ποιο βαθμό η ταινία «Η χαμένη κόρη» πετυχαίνει να φωτίσει τις μύχιες σκέψεις της πρωταγωνίστριας της ιστορίας; Μπορεί κανείς να δικαιολογήσει τις αποφάσεις που πήρε κάποτε στα νιάτα της η ψυχολογικά μπερδεμένη ακαδημαϊκός;

 

Μία μεσόκοπη ακαδημαϊκός από το Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης, η Λήδα, επιλέγει να κάνει μόνη διακοπές σε ένα ελληνικό νησί με σκοπό να βρει ηρεμία και να δουλέψει. Ξαφνικά εισβάλλει στην προσωπική της παραλία μια φωνακλάδικη οικογένεια Ελληνοαμερικάνων. Η Λήδα συνδέεται μαζί τους χωρίς να το επιδιώκει και σταδιακά αποκτά εμμονή με ένα μέλος της, τη νεαρή μητέρα Νίνα και την κόρη της, καθώς τους συναντάει καθημερινά στην παραλία.

 

Παρατηρώντας τους δυνατούς οικογενειακούς δεσμούς της Νίνα και του περιβάλλοντός της, η Λήδα κατακλύζεται με τις δικές της έντονες αναμνήσεις, ανακαλώντας με αρκετή σύγχυση μνήμες από τα χρόνια της δικής της μητρότητας και τις ενοχές που ίσως κουβαλάει για κάποιες από τις αποφάσεις που πήρε τότε. Μια παρορμητική πράξη της θα περιπλέξει ψυχολογικά τα πράγματα και θα τη φέρει αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό.