Τη συνέκριναν με την Μπερνάρ και την Γκάρμπο, ήταν όμως μόνο η Λαμπέτη. Ένα μοναχικό ιερό τέρας, ένας μάταιος αντάρτης, ένα λεηλατημένο, μα νικηφόρο πρόσωπο.

 

Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος έχει πει: «Η Λαμπέτη είναι για το θέατρο ό,τι ο Καβάφης ή ο Κάλβος ή ο Καρυωτάκης στη λογοτεχνία». Κι ο Παύλος Μάτεσις: «Όποιος δεν έχει γοητευθεί από τη Λαμπέτη θα πάει στην Κόλαση».

 

Στο ηχητικό ντοκιμαντέρ μιλούν η Νένα Μεντή, η Όλια Λαζαρίδου και ο Αντώνης Καφετζόπουλος που έπαιξαν μαζί της, η Ρούλα Πατεράκη και ο Μάνος Λαμπράκης.

 

Ακούγονται οι: Κάρολος Κουν, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Μιχάλης Κακογιάννης, Δημήτρης Χορν, Δάφνη Σκούρα, Γιώργος Μαρίνος, Αντιγόνη Λούκου, Ολυμπία Παπαδούκα, Κάτια Δανδουλάκη, Νίκη Τριανταφυλλίδη, Βέρα Κρούσκα, Βασίλης Τσιβιλίκας, Κώστας Γεωργουσόπουλος και Φρίντα Μπιούμπι.

 

Διαβάστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο της Φρίντας Μπιούμπι «Έλλη Λαμπέτη: Η τελευταία παράσταση – Μια προσωπική αφήγηση», εκδόσεις Εξάντας.

 

Ακούστηκαν αποσπάσματα από τις εκπομπές «Made In Greece» του ΑΝΤ1, «Άνθρωποι», «Πρώτη σελίδα», «Οι εκπομπές που αγάπησα», «Παρασκήνιο», «Αντ' αυτού» και «Σε χρόνο tv» της ΕΡΤ. 

 

Επιμέλεια: Χρίστος Αλεξάνδρου

Μοντάζ: Λιάνα Τζερεφού