Η ένταση της κριτικής από πολλά στελέχη της «Ομπρέλας» προς τον Αλέξη Τσίπρα δεν ήταν αναμενόμενη, όπως και η πρόταση που κατέθεσε προς ψήφιση για το θέμα της εγγραφής μελών λίγο πριν από το τέλος του Συνεδρίου.

 

Ο δημοσιογράφος Ρενάτο Λέκκα ήταν στην κεντρική αίθουσα την ώρα που οι διαφωνούντες απείλησαν με αποχώρηση προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των προεδρικών και κατέγραψε σε βίντεο με το τηλέφωνό του τις στιγμές αυτές.

 

Το βίντεο του Ρενάτο Λέκκα ήταν το μοναδικό ντοκουμέντο, καθώς η ζωντανή μετάδοση από την κεντρική αίθουσα διακόπηκε ξαφνικά αμέσως μόλις τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης κατέστησαν σαφές ότι θα επιμείνουν στη διαφοροποίηση τους σχετικά με το ποια μέλη θα μπορούν να γίνονται δεκτά και να ψηφίζουν.

 

Λίγο νωρίτερα, στελέχη της «Ομπρέλας» είχαν καταγγείλει ότι γίνεται προσπάθεια μαζικής εγγραφής μελών μιας χρήσης, μόνο για να ψηφίσουν. Κάποιοι μίλησαν και για πολιτικά γραφεία πρώην υπουργών που συντονίζουν την εγγραφή μελών μιας χρήσης. Ο Ρενάτο Λέκκα συζητά με την Βασιλική Σιούτη για όλα αυτά που δεν είπε η επίσημη ενημέρωση του κόμματος.