Υπάλληλος σούπερ μάρκετ πλησίασε μια μητέρα που θήλαζε και της ζήτησε να σταματήσει - «Συγγνώμη» από την αλυσίδα

Υπάλληλος σούπερ μάρκετ πλησίασε μια μητέρα που θήλαζε και της ζήτησε να σταματήσει - «Συγγνώμη» από την αλυσίδα Facebook Twitter
Η Beth Coles δέχτηκε πίεση από υπάλληλο για να διακόψει τον θηλασμό του μωρού της
0

Μια μητέρα δέχθηκε μία απρόκλητη και απαράδεκτη πίεση, όταν το υπάλληλος ενός σούπερ μάρκετ της ζήτησε να σταματήσει να θηλάζει την κόρη της μέσα στο αυτοκίνητό της.

Η 25χρονη Beth Coles, βγήκε με το μωρό της, τη Rosie, για να το ταΐσει, όταν εκείνο έδειξε σημάδια ανησυχίας μέσα στο σούπερ μάρκετ Sainsbury's στο Kidderminster. Ενώ θήλαζε το μωρό της στο αυτοκίνητο, μία υπάλληλος του καταστήματος πλησίασε και χτύπησε το παράθυρο του αυτοκινήτου της, κατηγορώντας την πως η συμπεριφορά της νέας μητέρας ήταν «απρεπής».

Η νέα γυναίκα ξέσπασε σε κλάματα όπως περιέγραψε αργότερα. Η αλυσίδα Sainsbury ζήτησε συγγνώμη με ανακοίνωσή της για την «απαράδεκτη εμπειρία» που είχε η Coles.

Η οικογένεια είχε επισκεφθεί το κατάστημα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, καθώς επέστρεφε στο σπίτι από μια ημέρα με τα πεθερικά. «Μπήκαμε μέσα και αρχίσαμε να κάνουμε τα ψώνια μας, τότε, το τεσσάρων εβδομάδων μωρών μας άρχισε να κλαίει», δήλωσε στο BBC, θυμάται. 

«Δεν ήθελα να αντιδράσει μέσα στο κατάστημα, ούτε να χρησιμοποιήσω τα αποδυτήριά τους, οπότε αποφάσισα να βγούμε έξω». Όπως είπε, είχε σκεπαστεί με μια κουβέρτα για να θηλάσει, όταν είδε μια γυναίκα υπάλληλο να κατευθύνεται προς το αυτοκίνητο πριν χτυπήσει το παράθυρο.

«Κατέβασα το παράθυρο, σκεπτόμενη ότι ίσως μου έπεσε κάτι, και μου λέει "μπορείς να μην το κάνεις αυτό σε παρακαλώ, νομίζω ότι είναι ανάρμοστο"». «Δεν απάντησα, απλώς ξέσπασα σε κλάματα».

Η Coles είπε ότι η εμπειρία αυτή την έκανε να μη θέλει να βγει από το σπίτι, έχοντας στο μυαλό της τον θηλασμό. «Θέλω απλώς να εγκαταλείψω. Αν αυτή είναι η αντίδραση των ανθρώπων που υποτίθεται ότι πρέπει ενθαρρύνουν τις νέες μητέρες, γιατί να ασχοληθώ;»

Στη Μεγάλη Βρετανία, είναι παράνομο να ζητά κανείς από μία μητέρα να αποχωρήσει από δημόσιο χώρο για να θηλάσει. Η Julia Cooper, η οποία διεξήγαγε μια επιτυχημένη εκστρατεία για να θεωρηθεί αδίκημα η φωτογράφιση χωρίς συγκατάθεση ενός ατόμου που θηλάζει, δήλωσε συγκλονισμένη από αυτό που συνέβη στην Coles.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι είναι ο συναισθηματικός αντίκτυπος του να σε παρατηρούν άγνωστοι και να σε κάνουν να νιώθεις ντροπή επειδή θηλάζεις - είναι τεράστιος (...) Η κα Coles έκανε ό,τι μπορούσε για να κάνει τους άλλους ανθρώπους να αισθάνονται άνετα, κάτι που δεν είναι η δουλειά μιας μητέρας, αλλά το έκανε και, παρ' όλα αυτά, αυτό το άτομο θεώρησε ότι ήταν λογικό να «αστυνομεύσει» το σώμα της γυναίκας, που έκανε το πιο φυσικό πράγμα ταΐζοντας το μωρό της. Είναι φρικτό.»

Μετά τον σάλο, η αλυσίδα Sainsbury's υπογράμμισε ότι ο θηλασμός είναι ευπρόσδεκτος στα καταστήματά της. Ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι διερευνά και θα φροντίσει για την παροχή περαιτέρω εκπαίδευσης. Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε ότι ζήτησε συγγνώμη από την κα Coles, η οποία υποδέχτηκε θετικά αυτή τη χειρονομία». 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις του μυθιστορήματος «Οι Σατανικοί Στίχοι» μετά την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι

Διεθνή / Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις του μυθιστορήματος «Οι Σατανικοί Στίχοι» μετά την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι

«Οι Σατανικοί Στίχοι» αφηγούνται τις περιπέτειες δύο Ινδών των οποίων το αεροπλάνο γίνεται στόχος τρομοκρατικής επίθεσης και οι ίδιοι φτάνουν σε μια παραλία της Αγγλίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ