Ξαφνική «κατάρρευση» στην αγορά κρυπτονομισμάτων - Κάτω από 22.000 δολ. το Bitcoin

Ξαφνική «κατάρρευση» στην αγορά κρυπτονομισμάτων - Κάτω από 22.000 δολ. το Bitcoin Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων υποχώρησε σήμερα η αξία του Bitcoin με την τιμή του να διαμορφώνεται κάτω από 22.000 δολάρια εν μέσω μαζικού ξεπουλήματος στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Πιο συγκεκριμένα, νωρίτερα, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα διαπραγματευόταν στα 21.500 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk. Το δεύτερο ισχυρότερο κρυπτονόμισμα, το Ethereum, έπεσε από τα 1.808 δολάρια στα 1.728 προτού ανακάμψει ελαφρώς για να πέσει εκ νέου υποχωρώντας στα 1.693 δολάρια. 

Η πτώση των δύο κορυφαίων κρυπτονομισμάτων συμπαρέσυρε και τα υπόλοιπα με την αιτία του μαζικού «ξεπουλήματος» να αποδίδεται πιθανώς στο ενδεχόμενο περαιτέρω αυξήσεων στα επιτόκια από τη Fed. 

«Οι αμερικανικές αγορές μετοχών έχουν υποχωρήσει μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed την Τετάρτη, όπου φαίνεται πως η Fed πιθανότατα δεν θα σταματήσει με τις αυξήσεις επιτοκίων έως ότου ο πληθωρισμός περιοριστεί», δήλωσε στο CNBC ο Σίμον Πίτερς, αναλυτής της αγοράς κρυπτονομισμάτων στο eToro.

«Με τη στενή συσχέτιση μεταξύ των αμερικανικών μετοχών και των κρυπτονομισμάτων τους τελευταίους μήνες, υποψιάζομαι ότι αυτό πέρασε και στις αγορές κρυπτονομισμάτων και γι' αυτό βλέπουμε το ξεπούλημα», πρόσθεσε. 

Εχθές, Πέμπτη, τόσο το Bitcoin όσο και το Ethereum σημείωσαν πτώση στην αξία τους. Ωστόσο, το Ethereum έχει δει σημαντική άνοδο από τα μέσα Ιουνίου καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για τεράστια αναβάθμιση στο δίκτυό του. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ