Τζόρτζια: Τα έμβρυα μπορούν να δηλωθούν ως εξαρτώμενα μέλη στις φορολογικές δηλώσεις

Τζόρτζια: Τα έμβρυα μπορούν να αναγράφονται ως εξαρτώμενα μέλη στις φορολογικές δηλώσεις Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Οι φορολογούμενοι στη Τζόρτζια μπορούν πλέον να δηλώσουν στις φορολογικές τους δηλώσεις, τα έμβρυα ως εξαρτώμενα μέλη.

Το αρμόδιο φορολογικό τμήμα της πολιτείας ανέφερε χθες ότι θα αρχίσει να «αναγνωρίζει κάθε αγέννητο παιδί με ανιχνεύσιμο καρδιακό παλμό ως επιλέξιμο εξαρτώμενο μέλος για απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων».

Οι φορολογούμενοι που υποβάλλουν αίτηση από τις 20 Ιουλίου και στο εξής, ημερομηνία που η πολιτεία απαγόρευσε τις αμβλώσεις μετά από έξι εβδομάδες κύησης, μπορούν πλέον να έχουν έως και 3.000 δολ. έκπτωση στο φόρο εισοδήματος.

Ενδέχεται να ζητηθεί από τους φορολογούμενους ωστόσο, να παράσχουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το έμβρυο έχει «ανιχνεύσιμο καρδιακό παλμό».

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τον Ιούνιο ανέτρεψε την απόφαση - σταθμό του 1973 που εγγυόταν το δικαίωμα στην άμβλωση προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις εντός και εκτός συνόρων.

Σύμφωνα με την ίδια δήλωση του αρμόδιου οικονομικού τμήματος της Τζόρτζια, η απόφαση ελήφθη μετά τη δικαστική υπόθεση στις 20 Ιουλίου που επέτρεψε να τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση των αμβλώσεων στην πολιτεία μετά από έξι εβδομάδες.

Ωστόσο, πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν ότι είναι έγκυες στις έξι εβδομάδες κύησης ενώ ο ιατρικός κλάδος απορρίπτει την έννοια του εμβρυϊκού «παλμού της καρδιάς» ως παραπλανητική.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων είπε ότι αυτό που ανιχνεύεται σε αυτό το στάδιο είναι «ένα τμήμα του εμβρυϊκού ιστού που θα γίνει η καρδιά καθώς αναπτύσσεται το έμβρυο».

Η φορολογική αρχή της πολιτείας σε δήλωσή της ανέφερε ότι «Όπως και με οποιαδήποτε άλλη έκπτωση που ζητείται σε δήλωση φόρου εισοδήματος, θα παρέχονται σχετικά ιατρικά αρχεία ή άλλα δικαιολογητικά για την υποστήριξη της εξαρτημένης σχέσης που ζητεί ο φορολογούμενος, εάν ζητηθεί από το Τμήμα».

Νομικοί αναλυτές έχουν σημειώσει ότι δεν είναι σαφές τι θα συμβεί εάν μια εγκυμοσύνη τελειώσει μετά από έξι εβδομάδες λόγω φυσικής αποβολής.

«Δεδομένου του πόσο υψηλό είναι το ποσοστό των κυήσεων που καταλήγουν σε φυσικές αποβολές, οι αρχές θα μοιράσουν πολλά μετρητά για εγκυμοσύνες που δεν θα ολοκληρωνόταν ενδεχομένως, ποτέ», έγραψε στο Twitter ο καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, Άντονι Μάικλ Κράις.

Τον περασμένο μήνα, μία εγκυμονούσα στο Τέξας έγινε πρωτοσέλιδο, όταν αντέδρασε σε πρόστιμο που της επιβλήθηκε για οδήγηση σε λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας.

Η Brandy Bottone έλαβε κλήση όταν αξιωματικός απέρριψε τον ισχυρισμό της ότι το έμβρυό της υπολογίζεται ως επιβάτης. «Το μωρό μου είναι εδώ. Είναι άτομο», είπε στον αστυνομικό.

Περίπου οι μισές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν εκδώσει νέες απαγορεύσεις για τις αμβλώσεις ή σχεδιάζουν να επιβάλουν περαιτέρω περιορισμούς, μετά την ανατροπή της απόφασης Roe v Wade από το Ανώτατο Δικαστήριο μετά από σχεδόν πέντε δεκαετίες.

Την Τρίτη, η κυβέρνηση Μπάιντεν κινήθηκε νομικά για να εμποδίσει την εφαρμογή νόμου στο Αϊντάχο, που επί της ουσίας καθιστά σχεδόν αδύνατη την έκτρωση.

Η μήνυση, που κατατέθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, είναι ο πρώτος νομικός ελιγμός από την κυβέρνηση Μπάιντεν κατά αμερικανικής πολιτείας για τις αμβλώσεις.

«Εάν ένας ασθενής έρθει στα επείγοντα με μία ιατρική συνθήκη που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ή την υγεία του, το νοσοκομείο πρέπει να παρέχει την απαραίτητη θεραπεία για να σταθεροποιήσει αυτόν τον ασθενή», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Merrick Garland στην αγωγή.

«Αυτό περιλαμβάνει την άμβλωση όταν αυτή είναι η απαραίτητη θεραπεία» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πολωνία πιέζει τη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις 1,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ

Διεθνή / Η Πολωνία πιέζει τη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις 1,3 τρισ. ευρώ για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Τη Δευτέρα επιδόθηκε ρηματική διακοίνωση από την Πολωνία στη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις. Η συνέχεια διαδραματίστηκε στη Βαρσοβία με την Αν. Μπέρμποκ να επαναλαμβάνει «nein»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ