Τσελίκ: «Η Ελλάδα σκοτώνει γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο»

Τσελίκ: «Η Ελλάδα σκοτώνει γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο» Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Επίθεση κατά της Ελλάδας από τον εκπρόσωπο Τύπου του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος κατηγόρησε την Αθήνα πως «σκοτώνει ανθρώπους στο Αιγαίο».

Στο πλαίσιο δήλωσής του, ο Τσελίκ κατήγγειλε πως η Ελλάδα «έχει υιοθετήσει ένα μοτίβο ψεμάτων. Μιλάει για πίστη στις ευρωπαϊκές συνθήκες και εγείρει αυτά τα ζητήματα. Αλλά δείχνει κάθε είδους ανεύθυνη συμπεριφορά στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Ισχυρίστηκε, δε, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει η τουρκική Yeni Safak πως «μπροστά στα μάτια της ΕΕ, η Ελλάδα σκοτώνει ανθρώπους, μετανάστες, γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο».

«Μπορεί να υπάρξει πιο σοβαρή εικόνα από αυτή; Πού μπορείτε να μιλήσετε για συνείδηση και νόμο; Όταν παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα ενός κράτους μη μέλους της ΕΕ... Γιατί δεν μιλάτε όταν μια χώρα μέλος της ΕΕ σκοτώνει γυναίκες και παιδιά; Αυτό είναι ξεκάθαρο ότι κλείνετε τα μάτια στη σφαγή» συνέχισε.

Έκανε, παράλληλα, λόγο για «συσσώρευση» όπλων των ΗΠΑ στη χώρα μας. Κατά τον ίδιο, στόχος της Αθήνας είναι «να απειλήσει και να παρενοχλήσει την Τουρκία».

«Όσοι παρέχουν αυτή τη στήριξη στην Ελλάδα πρέπει, επίσης, να τηρήσουν την απαραίτητη στάση. Όταν εξετάζεται η κρατική πολιτική της Ελλάδας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, αυτού του είδους η ανυπολόγιστη υποστήριξη μέσω όπλων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο δεν θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα ούτε για το ΝΑΤΟ ούτε για την ειρήνη στην περιοχή. Βλέπουμε ότι αυτοί που δίνουν αυτά τα όπλα και αυτοί που κατασκευάζουν αυτές τις βάσεις δεν προειδοποιούν την Ελλάδα για το νόμο».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ