Τουρκία: Συλλήψεις διευθυντικών στελεχών στον όμιλο Dogan

Τουρκία: Συλλήψεις διευθυντικών στελεχών στον όμιλο Dogan Facebook Twitter
EPA/SEDAT SUNA
0

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα τον νομικό σύμβουλο και έναν πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Dogan Holding -μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Τουρκίας που δραστηριοποιείται στους τομείς της ενημέρωσης, του τουρισμού και της ενέργειας- στο πλαίσιο της έρευνας για το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται για το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.


Έπειτα από την ανακοίνωση για τις συλλήψεις, οι μετοχές της εταιρείας κατέγραψαν ραγδαία πτώση -έως και 9,9%- στο άνοιγμα αλλά στη συνέχεια ανέκαμψαν αρκετά. Ειδικά η μετοχή της εφημερίδας Hurriyet, η οποία ανήκει στον όμιλο, κατέγραψε πτώση έως και 7,6%.


Η Dogan, στην οποία μεταξύ άλλων ανήκει και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ανακοίνωσε ότι οι έφοδοι της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν μόνο στα ιδιωτικά γραφεία και στα σπίτια των δύο προαναφερθέντων προσώπων και ότι η λειτουργία του ομίλου δεν επηρεάστηκε. Στην ανακοίνωσή της προς το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπλης η Dogan ανέφερε ότι οι σημερινές συλλήψεις εντάσσονται στο πλαίσιο της έρευνας για τον Γκιουλέν. «Η έρευνα πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά στα προσωπικά γραφεία των προαναφερθέντων στελεχών και δεν υπάρχει κάτι που να έχει επιπτώσεις στις λειτουργίες της εταιρείας μας και των θυγατρικών της», σημειώνεται. 

Τον περασμένο μήνα ένα ακόμη στέλεχος της εταιρείας, ο Μπαρμπαρός Μουράτογλου, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση με την κατηγορία της «παροχής βοήθειας σε τρομοκρατική οργάνωση», πάλι στο πλαίσιο της έρευνας για τον Γκιουλέν και τους υποστηρικτές του.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 240 άνθρωποι, οι αρχές συνέλαβαν, απέλυσαν ή έθεσαν σε διαθεσιμότητα περίπου 120.000 ανθρώπους, περιλαμβανομένων στρατιωτών, αξιωματικών της αστυνομίας, καθηγητών, δικαστών και δημοσιογράφων, παρότι χιλιάδες είναι εκείνοι που έκτοτε έχουν επιστρέψει στο πόστο τους. Από τους 100.000 που έχουν ανακριθεί, περισσότεροι από 41.000 παραμένουν φυλακισμένοι αναμένοντας τη δίκη τους.


Εκατοντάδες εταιρείες, πολλές εκ των οποίων μικρές επαρχιακές, έχουν τεθεί υπό κρατικό έλεγχο. Πάντως εναντίον της Dogan Holding δεν έχουν διατυπωθεί επίσημα κατηγορίες για κάτι και ο ίδιος ο όμιλος αρνείται την όποια σχέση με τον Γκιουλέν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ