«Θα έπρεπε να παραιτηθεί ένας αθώος;» λέει Γάλλος υπουργός μετά τις δύο καταγγελίες για βιασμό

Ο Νταμιέν Αμπάντ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Γάλλος υπουργός που δύο γυναίκες τον κατήγγειλαν για βιασμό αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα λένε και επέμεινε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί. 

Ο Νταμιέν Αμπάντ ανέλαβε υπουργός Αλληλεγγύης και ΑμεΑ στη νέα κυβέρνηση της Γαλλίας. Μετά τον διορισμό του, δύο γυναίκες κατήγγειλαν ότι τις βίασε το 2010 και το 2011. 

Ο 42χρονος πάσχει από αρθρογρύπωση, μια πάθηση που επηρεάζει τα άκρα και στις δηλώσεις του σημείωσε ότι λόγω αυτής δεν είναι αδύνατο να διαπράξει σεξουαλική επίθεση. «Αντικρούω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις κατηγορίες εναντίον μου. Όλες οι σεξουαλικές σχέσεις που είχαν στη ζωή μου ήταν πάντα συναινετικές. Αυτές οι κατηγορίες με πληγώνουν βαθιά», δήλωσε ο Αμπάντ. 

«Πάντα απέφευγα να κάνω θέμα την αναπηρία μου. Αναγκάζομαι να το πράξω τώρα και ακόμη και να μιλήσω για προσωπικά ζητήματα λεπτομερώς, προκειμένω να εξηγήσω ότι οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούμαι είναι ουσιαστικά αδύνατες. Η αξιοπρέπεια και η ακεραιότητά μου δέχονται επίθεση», συμπλήρωσε. 

Ο υπουργός επανέλαβε κατηγορηματικά ότι δεν έχει βιάσει ποτέ καμία γυναίκα. «Το να μιλώ για αυτά τα θέματα δημοσίως είναι εξαιρετικά επώδυνο για εμένα, οπότε θα επικεντρωθώ στη δουλειά μου ως υπουργός», συμπλήρωσε ο Αμπάντ. Όταν ρωτήθηκε αν θα παραιτηθεί, απάντησε: «Θα έπρεπε να παραιτηθεί ένας αθώος; Δεν νομίζω». 

Η ιστοσελίδα Mediapart δημοσίευσε τις καταγγελίες των δύο γυναικών. Η μία από αυτές ανέφερε ότι είχε πάει για δείπνο με τον Αμπάντ τον Οκτώβριο του 2010, ήπιε ένα ποτήρι σαμπάνια και ξύπνησε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου μαζί του, φορώντας το εσώρουχό της. Η άλλη γυναίκα είπε ότι το 2011 πέρασε ένα βράδυ με τον Αμπάντ και στην αρχή συναίνεσε να κάνουν σεξ, αλλά μετά του ζήτησε να σταματήσει, κάτι που εκείνος δεν έπραξε. 

Ανέφερε ακόμη ότι πήγε στην αστυνομία το 2012, αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την επίσημη καταγγελία, που τελικά έγινε το 2017. Η έρευνα αργότερα έκλεισε, λόγω έλλειψης στοιχείων σύμφωνα με τους αστυνομικούς. 

Η νέα πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελίζαμπεθ Μπορν, δήλωσε ότι δεν είχε γνώση των καταγγελιών όταν ο Αμπάντ διορίστηκε υπουργός. «Θα είμαι απολύτως σαφής: σε όλα τα ζητήματα παρενόχλησης, σεξουαλικής επίθεσης, δεν μπορεί να υπάρξει καμία ατιμωρησία. Πρέπει να συνεχίσουμε να ενεργούμε έτσι ώστε οι γυναίκες που μπορεί να είναι θύματα επίθεσης και παρενόχλησης να μπορούν να μιλούν ελεύθερα», δήλωσε. 

Καταγγελία για βιασμό έχει γίνει σε βάρος ενός ακόμη μέλους της γαλλικής κυβέρνησης. Πρόκειται για τον Ζεράρ Νταρμανέν, ο οποίος παρέμεινε υπουργός Εσωτερικών. Το 2020 απάντησε σε ερωτήσεις της αστυνομίας έπειτα από καταγγελία γυναίκας ότι την είχε βιάσει το 2009. Ο υπουργός επιμένει ότι η σεξουαλική επαφή τους ήταν συναινετική και έχει κάνει μήνυση στη γυναίκα για συκοφαντική δυσφήμηση. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο μυστικός στρατός του Πούτιν: Ένας μισθοφόρος της ομάδας Βάγκνερ αποκαλύπτει

Διεθνή / Ο μυστικός στρατός του Πούτιν: Ένας μισθοφόρος της ομάδας Βάγκνερ αποκαλύπτει

Ούτε η Μόσχα δεν αρνείται πλέον την ύπαρξη της ρωσικής ομάδας μισθοφόρων "Βάγκνερ". Για πρώτη φορά ένας μαχητής ρίχνει φως με ένα βιβλίο στη δράση του σκιώδους στρατού του Κρεμλίνου.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ