Τεράστιο ψάρι βάρους 177 κιλών και μήκους σχεδόν 2,5 μέτρων ψαρεύτηκε στη Νορβηγία

Τεράστιο ψάρι βάρους 177 κιλών και μήκους 2,5 μέτρων ψαρεύτηκε στη Νορβηγία Facebook Twitter
Φωτ.: SportquestHolidays/BNPS.
0

Την τύχη του δεν πίστευε ένας ψαράς στη Νορβηγία ο οποίος ψάρεψε μια τεράστια ιππόγλωσσα βάρους 177 κιλών και μήκους σχεδόν 2,5 μέτρων.

Ο λόγος για τον Βρετανό, Πολ Στίβενς ο οποίος ψάρευε κοντά στα νησιά Λόφοτεν στα ανοιχτά της Νορβηγίας όταν έπιασε το ομολογουμένως τεράστιο ψάρι. Μάλιστα, το μέγεθος του ψαριού είναι τέτοιο ώστε θεωρείται η μεγαλύτερη ιππόγλωσσα που έχει πιάσει ποτέ Βρετανός. 

Με βάση τις διαστάσεις του ψαριού, η ηλικία του υπολογίζεται στα 70 με 90 έτη. Ο Στίβενς χρησιμοποίησε ως δόλωμα νεκρά ανθρακόψαρα, για να πιάσει το ψάρι.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ζυγίσεις ένα ψάρι αυτού του μεγέθους. Υπάρχει μια φόρμουλα για τη λήψη των μετρήσεων ενός μεγάλου ψαριού και για τον υπολογισμό του βάρους του, την οποία και χρησιμοποίησα», εξηγεί.

Τεράστιο ψάρι βάρους 177 κιλών και μήκους 2,5 μέτρων ψαρεύτηκε στη Νορβηγία Facebook Twitter
Φωτ.: SportquestHolidays/BNPS.

Στο μεταξύ, επειδή το ψάρι ήταν πολύ βαρύ για να το φέρει πάνω στο σκάφος, ο Πολ μπήκε στο νερό για να τραβήξει φωτογραφία μαζί με το ζώο. Στη συνέχεια το απαγκίστρωσε και το απελευθέρωσε σώο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ψαράς ισχυρίστηκε πως χρειάστηκαν περίπου τρεις μέρες για να σταματήσουν οι πόνοι στους ώμους του που προκλήθηκαν από την προσπάθεια αλίευσης του ψαριού. 

Με πληροφορίες από The Mirror

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ