Συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν: Μήνυμα για τη «διατήρηση της σταθερότητας στο Αιγαίο»

Συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν: Μήνυμα για τη «διατήρηση της σταθερότητας στο Αιγαίο» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη είχαν συνάντηση οι πρόεδροι ΗΠΑ και Τουρκίας που συζήτησαν για την Ουκρανία, τη Συρία και την Ελλάδα. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε το συμπέρασμα της τριμερούς συμφωνίας Τουρκίας με Φινλανδία και Σουηδία, που άνοιξε το δρόμο της ένταξής τους στο ΝΑΤΟ. 

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, «οι δύο ηγέτες συζήτησαν τη συνεχιζόμενη υποστήριξή τους προς την Ουκρανία όσον αφορά στην άμυνά της κατά της ρωσικής επιθετικότητας, καθώς και τη σημασία της άρσης των ρωσικών εμποδίων στην εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών». 

Μίλησαν επίσης «για τη σημασία της διατήρησης της σταθερότητας στο Αιγαίο και τη Συρία».

Ο πρόεδρος Μπάιντεν επανέλαβε την επιθυμία του «να διατηρήσει εποικοδομητικές διμερείς σχέσεις», καιοι δύο ηγέτες συμφώνησαν στη σημασία της συνέχισης των στενών συνεχών στενών διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο κυβερνήσεων». 

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε το τουρκικό NTV channel, Μπάιντεν και Ερντογάν έθεσαν επί τάπητος τις παραδόσεις των μαχητικών F-16, την ελληνική πολιτική και τις σχεδιαζόμενες τουρκικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία. 

Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο, η συνάντηση διήρκησε 1 ώρα και 10 λεπτά. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πολωνία πιέζει τη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις 1,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ

Διεθνή / Η Πολωνία πιέζει τη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις 1,3 τρισ. ευρώ για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Τη Δευτέρα επιδόθηκε ρηματική διακοίνωση από την Πολωνία στη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις. Η συνέχεια διαδραματίστηκε στη Βαρσοβία με την Αν. Μπέρμποκ να επαναλαμβάνει «nein»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ