Συγκρούσεις Παλαιστίνιων με Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ- 10 τραυματίες

Συγκρούσεις Παλαιστίνιων με Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ- 10 τραυματίες Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα το πρωί ανάμεσα σε Παλαιστίνιους διαδηλωτές και Ισραηλινούς αστυνομικούς στην πλατεία Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ

Περίπου 10 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τις αναταραχές στην πλατεία Τζαμιών, όπου είχαν ξεσπάσει βίαιες συγκρούσεις και την Παρασκευή

Νωρίς το πρωί της Κυριακής «εκατοντάδες» Παλαιστίνιοι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνουν «πέτρες» λίγο πριν από την άφιξη Εβραίων, ανακοίνωσε η αστυνομία. 

Οι ισραηλινές δυνάμεις της τάξης εισήλθαν στην πλατεία των Τζαμιών για να «απωθήσουν» τους διαδηλωτές και να «αποκαταστήσουν την τάξη», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. «Οι ομάδες μας περιέθαλψαν περίπου δέκα τραυματίες που συνδέονταν με τα γεγονότα στην Πλατεία των Τζαμιών. Οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά την έφοδο της αστυνομίας και δύο άλλοι από σφαίρες με επικάλυψη καουτσούκ», ανακοίνωσε η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος. Τρεις από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Σε άλλο περιστατικό, στις παρυφές της Παλιάς Πόλης, Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες σε τουριστικά λεωφορεία, τραυματίζοντας ελαφρά πέντε Ισραηλινούς. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε δύο άτομα. 

Τα επεισόδια σημειώνονται ενώ σήμερα γίνονται στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, σταυροδρόμι των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών, η λειτουργία του Πάσχα των Καθολικών, οι προσευχές για το εβραϊκό Πάσχα, καθώς και αυτές για το μουσουλμανικό μήνα του Ραμαζανιού.

Το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από εβδομάδες εντάσεων, ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές στην Πλατεία των Τζαμιών. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, στις οποίες τραυματίστηκαν περισσότεροι από 150 Παλαιστίνιοι, οι ισραηλινές δυνάμεις μπήκαν στο εσωτερικό του τζαμιού αλ-Άκσα. Ο ΟΗΕ έχει κάνει έκκληση για αποκλιμάκωση. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, DPA
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ