Στις φλόγες η νοτιοδυτική Γαλλία: Χιλιάδες πολίτες εκκενώνουν περιοχές - Δεκάδες κατεστραμμένα σπίτια

Στις φλόγες η νοτιοδυτική Γαλλία: Χιλιάδες κλήθηκαν να εκκενώσουν περιοχές - Δεκάδες κατεστραμμένα σπίτια Facebook Twitter
Φωτ.: France 3 / Twitter.
0

Φλέγεται ο νομός Ζιρόντ στη νοτιοδυτική Γαλλία καθώς οι ακραίες συνθήκες ξηρασίας και ο καύσωνας ευνοούν την εξάπλωση πυρκαγιών. Μεγάλες εκτάσεις δάσους έχουν ήδη καταστραφεί στην περιοχή, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το απόγευμα της Τρίτης ακόμη 15.000 στρέμματα πευκοδάσους έγιναν στάχτη. Την ίδια στιγμή περίπου 6.000 πολίτες κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

«Η πυρκαγιά είναι εξαιρετικά βίαιη και έχει εξαπλωθεί στον νομό Λαντ» ανέφερε σε ανακοίνωση η νομαρχία προειδοποιώντας για περαιτέρω εκκενώσεις.  

Η φωτιά βρίσκεται κοντά σε παράκτια περιοχή όπου συγκεντρώνει πλήθη τουριστών αυτή την εποχή.

Αν και δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, τουλάχιστον 16 σπίτια έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές κυρίως κοντά στο χωριό Μπελίν-Μπελιέτ.

Στο μεταξύ, η πυρκαγιά εξαπλώθηκε τις τελευταίες ώρες και προς τον αυτοκινητόδρομο A63, που αποτελεί τη βασική αρτηρία σύνδεσης του Μπορντώ με την Ισπανία. Ο πυκνός καπνός οδήγησε τις αρχές να κλείσουν το δρόμο για λόγους ασφαλείας μεταξύ Μπορντώ και Μπαγιόν.  

Η φωτιά που μαίνεται στην περιοχή θεωρείται από τις μεγαλύτερες που σαρώνουν φέτος τη Γαλλία. Περίπου 500 πυροσβέστες επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα έχοντας την υποστήριξη αεροσκαφών που ρίχνουν νερό από αέρος. 

Πυρκαγιές μαίνονταν χθες, Τρίτη, και σε άλλα μέρη της χώρας, μία στους νότιους νομούς Λοζέρ και Αβερόν, όπου σχεδόν 6.000 στρέμματα έχουν ήδη καεί και ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν πρόκειται να μεταβεί αργότερα σήμερα.

Μια άλλη πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί στον νομό Μαιν-ε-Λουάρ στη δυτική Γαλλία, όπου 6.500 στρέμματα έχουν καεί και 5.000 απειλούνται, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Με πληροφορίες από France24, Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μίνι διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας - Γερμανίας :Γερμανός αξιωματούχος παρομοίασε τον Ερντογάν με «αρουραίο»

Διεθνή / Μίνι διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας - Γερμανίας: Γερμανός αξιωματούχος παρομοίασε τον Ερντογάν με «αρουραίο»

«Ο αρουραίος των υπονόμων είναι ένα μικρό, χαριτωμένο, αλλά ταυτόχρονα έξυπνο και πολυπράγμον πλάσμα, που εμφανίζεται επίσης σε παιδικά παραμύθια, όπως ο Ρατατούης»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ