Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης δεν πρέπει να εξετάζει νέες συμφωνίες

Υπογραφή μνημονίου Τουρκίας- Λιβυης Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης υποχρεούται να μην εξετάζει νέες συμφωνίες, που βλάπτουν τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας, επεσήμανε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχολιάζοντας το μνημόνιο που υπέγραψε η Άγκυρα με την Τρίπολη, για τους υδρογονάνθρακες. 

Όλες οι πλευρές πρέπει να απέχουν από ενέργειες που απειλούν να αυξήσουν τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσινγκτον. 

«Παρόλο που είναι σε γνώση μας οι αναφορές για την υπογραφή ενός μνημονίου κατανόησης μεταξύ της κυβέρνησης της Τουρκίας και της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης, δεν έχουμε δει ακόμα το κείμενο», επεσήμανε αρχικά ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. 

«Σημειώνουμε ότι η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης υποχρεούται σύμφωνα με τις διατάξεις του οδικού χάρτη του Φόρουμ για τον Πολιτικό Διάλογο στη Λιβύη να μην εξετάζει νέες συμφωνίες που βλάπτουν τη σταθερότητα των εξωτερικών σχέσεων του λιβυκού κράτους ή του επιβάλλουν μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις», συμπλήρωσε. 

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στις κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Λιβύης για το αποτέλεσμα των πρόσφατων συζητήσεων. «Καλούμε όλα τα μέρη να απέχουν από ενέργειες που κινδυνεύουν να αυξήσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο», κατέληξε. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ