Σόου Ερντογάν με το νέο πλοίο-γεωτρύπανο στη Μεσόγειο: «Θα επιχειρεί στα 55 χλμ. από την ακτή της Αττάλειας»

Σόου Ερντογάν με το νέο πλοίο-γεωτρύπανο στη Μεσόγειο: «Θα επιχειρεί στα 55 χλμ. από την ακτή της Αττάλειας» Facebook Twitter
0

Η Τουρκία έστειλε σήμερα το νέο της πλοίο γεωτρήσεων «Αμπντουλχαμίτ Χαν» στη Μεσόγειο.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως αυτό θα επιχειρήσει σε απόσταση 55 χιλιομέτρων από την τουρκική ακτή της Αττάλειας, σε μια περιοχή, που όπως διευκρινίζει το Reuters, βρίσκεται εκτός των υδάτων που διεκδικούνται από την Κύπρο.

Ο Ερντογάν, μιλώντας κατά διάρκεια τελετής στη νότια τουρκική επαρχία της Μερσίνας, δήλωσε πως η περιοχή στην οποία θα επιχειρήσει το πλοίο βρίσκεται εντός της επικράτειας της Τουρκίας και πως «δεν χρειάζεται να πάρουμε άδεια από κανέναν» για να πραγματοποιήσει εκεί γεωτρήσεις.

Νωρίτερα, είχε ανεβάσει κι άλλο τους τόνους ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, λίγο πριν τον απόπλου του νέου γεωτρύπανο.

Μιλώντας σε συνέδριο Τούρκων πρεσβευτών στην Άγκυρα, αναφέρθηκε ξανά με αιχμηρά σχόλια στο Καστελλόριζο, λέγοντας ότι απέχει 580 χιλιόμετρα από την Ελλάδα και «μόλις» 1.950 μέτρα από την Τουρκία,  σε «απόσταση κολύμβησης».

«Είναι σε απόσταση κολύμβησης των δοκίμων των στρατιωτικών σχολών μας. Αυτοί παρεξηγούνται με αυτό που λέμε επειδή οι δόκιμοι κολυμπούν εκεί. Τις προάλλες, ένας Έλληνας υπουργός δήλωσε «αν επιθυμούν ας έρθουν, αν μπορούν να κολυμπήσουν» κι εμείς απαντήσαμε «αν θέλει ο Θεός, μια ημέρα μπορεί να συμβεί κι αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ, αναφερόμενος σε παλαιότερες δηλώσεις του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ