Σκωτία: Οι γυναίκες αποκτούν δωρεάν πρόσβαση σε προϊόντα περιόδου

Σκωτία: Οι γυναίκες αποκτούν δωρεάν πρόσβαση σε προϊόντα περιόδου Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Τα προϊόντα εμμήνου ρύσεως, συμπεριλαμβανομένων τόσο των ταμπόν όσο και των σερβιετών, διατίθενται δωρεάν σε δημόσιες εγκαταστάσεις στη Σκωτία από σήμερα. 

Το νομοσχέδιο για τα προϊόντα περιόδου ψηφίστηκε ομόφωνα από τους βουλευτές της Σκωτίας τον Νοέμβριο του 2020.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, τα προϊόντα περιόδου θα είναι διαθέσιμα σε δημόσια κτίρια, συμπεριλαμβανομένων σχολείων και πανεπιστημίων σε όλη τη Σκωτία. Παράλληλα, θα είναι ευθύνη των τοπικών αρχών και των παρόχων εκπαίδευσης να διασφαλίσουν ότι τα προϊόντα διατίθενται δωρεάν.

Πρόκειται για μια νομοθεσία που προτάθηκε από τη βουλευτή των Εργατικών της Σκωτίας, Μόνικα Λένον. Η ίδια είχε παρουσιάσει το νομοσχέδιο τον Απρίλιο του 2019.

«Περήφανοι για όσα πετύχαμε στη Σκωτία», έγραψε η Λένον στο Twitter νωρίτερα σήμερα. «Είμαστε οι πρώτοι αλλά δε θα είμαστε οι τελευταίοι».

Στο Ηνωμένο Βασίλειο συνολικά, ένα στα 10 κορίτσια ηλικίας 14 έως 21 ετών ανέφερε ότι δεν μπορούσε να αγοράσει προϊόντα περιόδου, σύμφωνα με έρευνα του 2017 από την Plan International UK.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι σχεδόν τα μισά κορίτσια ένιωθαν αμηχανία για την περίοδό τους. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος νόμος - «βόμβα» για τα μουσεία της Αγγλίας: Θα μπορούν να επιστρέφουν αντικείμενα συλλογών για «ηθικούς λόγους»

Διεθνή / Νέος νόμος - «βόμβα» για τα μουσεία της Αγγλίας: Θα μπορούν να επιστρέφουν αντικείμενα συλλογών για «ηθικούς λόγους»

Η διάταξη που αλλάζει το καθεστώς, αναμένεται να δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις για περιπτώσεις αξιώσεων επιστροφών, όπως τα Γλυπτά του Παρθενώνα
NEWSROOM
Πολωνία: Ακυρώθηκαν συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς λόγω δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Διεθνή / Πολωνία: Ακυρώθηκαν συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς λόγω δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Ενθαρρύνω όλους τους εμπλεκόμενους στον καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανία και ιδίως τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας, να εργαστούν για μια ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ