Σιβηρία: Ο καπνός από τις πυρκαγιές έχει καλύψει 51 πόλεις - Έκλεισε προσωρινά αεροδρόμιο

Σιβηρία: Ο καπνός από τις πυρκαγιές έχει καλύψει 51 πόλεις - Έκλεισε προσωρινά αεροδρόμιο Facebook Twitter
EPA
0

Έντονος καπνός από τις πυρκαγιές που μαίνονται στη Σιβηρία, ανάγκασε τις αρχές να αναστείλουν προσωρινά τη λειτουργία του αεροδρομίου στην πόλη Yakutsk.

Η Ρωσία μαστίζεται από εκτεταμένες δασικές πυρκαγιές, κυρίως λόγω των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών αλλά και της αμέλειας στους κανόνες πυρασφάλειας. Η περιοχή Sakha-Yakutia στη βορειοανατολική Σιβηρία πλήττεται περισσότερο.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 187 πυρκαγιές έπληξαν την περιοχή την Κυριακή, ενώ συνολικά η έκταση όπου μαίνονται οι φωτιές αυξήθηκε κατά περίπου 247.000 στρέμματα τις τελευταίες 24 ώρες.

«Η κατάσταση με τις πυρκαγιές είναι πολύ δύσκολη. Επαναλαμβάνω ότι βιώνουμε το πιο ξηρό καλοκαίρι τα τελευταία 150 χρόνια στην περιοχή και ο Ιούνιος ήταν ο πιο καυτός μήνας», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Άισεν Νικολάιεφ, κυβερνήτης της πόλης.

Ο καπνός από τις πυρκαγιές κάλυψε 51 πόλεις και οικισμούς στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, αναγκάζοντας τις αρχές να αναστείλουν όλες τις πτήσεις εντός και εκτός της πόλης.

«Δεν μπορούμε να δούμε ο ένας τον άλλον εξαιτίας του καπνού, τα μάτια μας καίγονται και γενικά ο καπνός είναι πολύ επικίνδυνος για την υγεία μας», δήλωσε ο Βασίλι Κριβοσάπκιν, κάτοικος της περιοχής.

Το υπουργείο έκτακτης ανάγκης της Ρωσίας δήλωσε την Κυριακή ότι έχει αναπτύξει δύο αεροσκάφη στην Sakha-Yakutia για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Περισσότεροι από 2.200 άνθρωποι συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης ενώ οι αρχές έχουν συστήσει στους κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Με πληροφορίες του AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ