Σαουδική Αραβία: Δεκάδες καμήλες αποκλείστηκαν από καλλιστεία, λόγω Botox

Σαουδική Αραβία: Δεκάδες καμήλες αποκλείστηκαν από καλλιστεία, λόγω Botox Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου AP
0

Δεκάδες καμήλες αποκλείστηκαν από καλλιστεία στη Σαουδική Αραβία, επειδή τους είχαν κάνει botox και άλλες «παρεμβάσεις» στην εξωτερική εμφάνισή τους. 

Περισσότερες από 40 καμήλες αποκλείστηκαν από το δημοφιλές King Abdulaziz Camel Festival που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, εκτροφείς των πιο όμορφων καμηλών διαγωνίζονται για χρηματικά έπαθλα που στο σύνολό τους φτάνουν τα 66 εκατομμύρια δολάρια. 

Το Botox, το λίφτινγκ και άλλες αισθητικές παρεμβάσεις στην εμφάνιση των ζώων απαγορεύονται αυστηρά. Οι κριτές αποφασίζουν τον νικητή με βάση το σχήμα του κεφαλιού, τον λαιμό, τις καμπούρες, την αμφίεση και τη στάση της καμήλας. 

Το φεστιβάλ διαρκεί ένα μήνα και διεξάγεται στην έρημο βορειοανατολικά του Ριάντ. Οι κριτές έχουν γίνει πιο αυστηροί σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις στην εμφάνιση των καμηλών, χρησιμοποιώντας «εξειδικευμένη και αναπτυγμένη» τεχνολογία για να εντοπίσουν τέτοιες περιπτώσεις, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Σαουδικής Αραβίας. 

Φέτος, οι αρμόδιες αρχές εντόπισαν δεκάδες περιπτώσεις στις οποίες εκτροφείς είχαν «ενισχύσει» τα χείλη και τα ρουθούνια των ζώων τους, που είχαν χρησιμοποιήσει ορμόνες για να τονώσουν τους μύες των καμηλών, είχαν κάνει Botox στο κεφάλι ή τα χείλη τους για να φαίνονται μεγαλύτερα, ή είχαν καταφύγει σε filler για να είναι πιο χαλαρά τα πρόσωπά τους. Οι διοργανωτές θα επιβάλλουν αυστηρές ποινές στους παραβάτες, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας. 

Τα καλλιστεία για καμήλες είναι στην καρδιά του φεστιβάλ που περιλαμβάνει επίσης αγώνες των ζώων, πωλήσεις και άλλες εκδηλώσεις. Η εκτροφή καμηλών είναι μια βιομηχανία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και ανάλογες εκδηλώσεις γίνονται σε όλη την περιοχή. 


Με πληροφορίες από AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ