ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Ρότζερ Γουότερς: Ανοιχτή επιστολή στον Πούτιν- «Θα θέλατε να δείτε ένα τέλος σε αυτόν τον πόλεμο;»

Ρότζερ Γουότερς: Ανοιχτή επιστολή στον Πούτιν- «Θα θέλατε να δείτε ένα τέλος σε αυτόν τον πόλεμο;» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Ρότζερ Γουότερς κοινοποίησε την ανοιχτή επιστολή προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, καλώντας τον να δεσμευτεί για κατάπαυση του πυρός και διπλωματική διευθέτηση για τον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

Στη δήλωσή του ο Γουότερς επεσήμανε ότι παρακινήθηκε να γράψει στον Πούτιν μετά από σχόλια που τον ρωτούσαν γιατί είχε επικοινωνήσει με την πρώτη κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα, και όχι και με τις δύο πλευρές.

Ο πρώην μπασίστας των Pink Floyd ισχυρίστηκε ότι από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, «προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τη μικρή επιρροή του για να ενθαρρύνει την κατάπαυση του πυρός και μια διπλωματική διευθέτηση» που ανταποκρίνεται στις ανάγκες για ασφάλεια τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσία.

Γράφει χαρακτηριστικά:

«Πρόσφατα διάβαζα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ρωτώντας γιατί έγραψα στην κυρία Ολένα Ζελένσκα αλλά όχι στον κ. Βλάντιμιρ Πούτιν. Πολύ καλή ερώτηση, χαίρομαι που το κάνατε, ορίστε λοιπόν.

Ανοιχτή επιστολή του Ρότζερ Γουότερς προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αγαπητέ Πρόεδρε Πούτιν, από τότε που η Ρωσική Ομοσπονδία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου φέτος, προσπάθησα να χρησιμοποιήσω τη μικρή επιρροή μου για να ενθαρρύνω την κατάπαυση του πυρός και μια διπλωματική διευθέτηση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες για ασφάλεια τόσο της Ουκρανίας όσο και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

»Σε αυτή την προσπάθεια έγραψα δύο ανοιχτές επιστολές στην κ. Ολένα Ζελένσκα, σύζυγο του Ουκρανού Προέδρου. Αυτές οι επιστολές είναι άμεσα διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

»Μου ζητείται όλο και περισσότερο να σας γράψω, οπότε ορίστε. Πρώτον, θα θέλατε να δείτε ένα τέλος σε αυτόν τον πόλεμο; Αν απαντούσατε «Ναι, παρακαλώ», αυτό θα έκανε αμέσως τα πράγματα πολύ πιο εύκολα. Αν βγαίνατε και λέγατε «Επίσης, η Ρωσική Ομοσπονδία δεν έχει περαιτέρω εδαφικά συμφέροντα πέρα ​​από την ασφάλεια των Ρωσόφωνων πληθυσμών της Κριμαίας, του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ» και αυτό θα βοηθούσε.

»Το λέω αυτό γιατί, γνωρίζω μερικούς ανθρώπους που πιστεύουν ότι θέλετε να λεηλατήσετε ολόκληρη την Ευρώπη, ξεκινώντας από την Πολωνία και τα υπόλοιπα κράτη της Βαλτικής.

»Αν το θέλετε αυτό, να πάτε να γαμ@@@τε, και μπορεί κάλλιστα να σταματήσουμε να παίζουμε το απελπιστικά επικίνδυνο παιχνίδι του πυρηνικού κυνηγητού με το οποίο τα γεράκια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού μοιάζουν τόσο άνετα, και το έχουν (το παιχνίδι).

»Ναι, απλά ανατινάξτε ο ένας το άλλον και κάντε τον κόσμο θρύψαλα. Το πρόβλημα είναι ότι έχω παιδιά και εγγόνια, όπως και οι περισσότεροι από τους αδελφούς και τις αδερφές μου σε όλο τον κόσμο και κανένας από εμάς δεν θα απολάμβανε αυτό το αποτέλεσμα. Οπότε, παρακαλώ, κύριε Πούτιν, ικανοποιήστε το αίτημά μου, και διαβεβαιώστε μας.

»Και επιστρέφω, αν διάβασα σωστά τις προηγούμενες ομιλίες σας, θα θέλατε να διαπραγματευτείτε μια κατάσταση ουδετερότητας για μια κυρίαρχη γειτονική Ουκρανία; Είναι σωστό αυτό; Αν υποθέσουμε ότι μια τέτοια ειρήνη θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης, θα πρέπει να περιλαμβάνει μια απολύτως δεσμευτική συμφωνία για να μην εισβάλετε σε καμία χώρα ποτέ ξανά.

»Ξέρω, ξέρω, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εισβάλλουν σε άλλες κυρίαρχες χώρες με κάθε ευκαιρία ή για μερικά βαρέλια πετρέλαιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνετε (κι εσείς)- η εισβολή σας στην Ουκρανία με εξέπληξε εντελώς- ήταν ένας αποτρόπαιος πόλεμος οργής, που είτε προκλήθηκε είτε όχι.

»Όταν η κ. Ζελένσκα μου απάντησε μέσω Twitter, εξεπλάγην και συγκινήθηκα πολύ. Αν μου απαντούσατε, θα σας σεβόμουν θερμά γι' αυτό και θα το θεωρούσα μια τιμητική κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση για μια βιώσιμη ειρήνη.

Με εκτίμηση
Ρότζερ Γουότερς»

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ