Ρωσία: Ένοπλος μπήκε σε σχολείο, σκότωσε μαθητές και δασκάλους, και αυτοκτόνησε

Ρωσία: Ένοπλος μπήκε σε σχολείο, σκότωσε μαθητές και δασκάλους, και αυτοκτόνησε Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έπεσαν νεκροί, μεταξύ των οποίων εφτά παιδιά, από την επίθεση ενόπλου σε σχολείο στην πόλη Ιζέφσκ της Ρωσίας, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή γνωστοποίησε ότι ο δράστης αυτοκτόνησε ενώ στους 21 τραυματίες συμπεριλαμβάνονται 14 παιδιά. 

Στους νεκρούς συγκαταλέγονται τουλάχιστον δύο φρουροί ασφαλείας του σχολείου και δύο δάσκαλοι. 

Ο ύποπτος «φορούσε ένα μαύρο μπλουζάκι με ναζιστικό σύμβολο και μια κουκούλα». Η ταυτότητα του βρίσκεται «υπό εξακρίβωση». 

Το Ιζέφσκ, μια πόλη σχεδόν 630.000 κατοίκων, είναι η πρωτεύουσα της δημοκρατίας της Ουντμουρτίας στο κέντρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, λίγο δυτικότερα της οροσειράς των Ουραλίων, που χωρίζει την Ευρωπαϊκή από την Ασιατική Ρωσία.

Οένοπλος εισήλθε στο σχολείο με τον αριθμό 88, όπου διδάσκεται η πρώτη έως την ενδέκατη τάξη, και σκότωσε δύο φρουρούς ασφαλείας, δύο δασκάλους και τουλάχιστον πέντε ανήλικους πριν βάλει τέρμα στη ζωή του. 

Τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 13 μαζικές εκτελέσεις στη Ρωσία, μεταξύ των οποίων και μια ακόμα επίθεση σε σχολείο, στο Καζάν τον Μάιο του 2021 που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άτομα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ