Πρεσβεία ΗΠΑ στη Ρωσία: Εγκαταλείψτε τη χώρα, υπάρχει κίνδυνος στρατολόγησης

Η ρωσική αστυνομία ελέγχει άνδρα Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA/MAXIM SHIPENKOV
0

Να αναχωρήσουν αμέσως από τη Ρωσία καλεί όλους τους Αμερικανούς πολίτες η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα, προκειμένου να αποφύγουν τη στρατολόγηση του Πούτιν.

Συγκεκριμένα, μέσω της ανακοίνωσης, η αμερικανική πρεσβεία καλεί τους πολίτες των ΗΠΑ να αναχωρήσουν αμέσως καθώς, όπως τονίζει, υπάρχει ενδεχόμενο η Μόσχα να εμποδίσει την έξοδό τους από τη Ρωσία και να στρατολογήσει υπηκόους διπλής υπηκοότητας.

Η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας

«Στις 21 Σεπτεμβρίου, η ρωσική κυβέρνηση ξεκίνησε μια επιστράτευση πολιτών της στις ένοπλες δυνάμεις, για την υποστήριξη της εισβολής της στην Ουκρανία.

Η Ρωσία μπορεί να αρνηθεί να αναγνωρίσει την αμερικανική υπηκοότητα των διπλών υπηκόων, να αρνηθεί την πρόσβασή τους στην προξενική βοήθεια των ΗΠΑ, να εμποδίσει την αναχώρησή τους από τη Ρωσία και να τους στρατολογήσει», προειδοποιεί η πρεσβεία των ΗΠΑ.

«Οι εμπορικές επιλογές πτήσεων είναι εξαιρετικά περιορισμένες επί του παρόντος και δεν είναι διαθέσιμες σε σύντομο χρονικό διάστημα», προσθέτει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, σημειώνει: «Τα χερσαία δρομολόγια με αυτοκίνητο και λεωφορείο είναι ακόμα ανοιχτά. Εάν επιθυμείτε να αναχωρήσετε από τη Ρωσία, θα πρέπει να κάνετε προχωρήσετε σε ανεξάρτητες ενέργειες το συντομότερο δυνατό.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ έχει σοβαρούς περιορισμούς στην ικανότητά της να βοηθά τους πολίτες των ΗΠΑ και οι συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών μεταφοράς, μπορεί ξαφνικά να γίνουν ακόμη πιο περιορισμένες».

«Υπενθυμίζουμε στους πολίτες των ΗΠΑ ότι το δικαίωμα στην ειρηνική συνάθροιση και η ελευθερία της έκφρασης δεν είναι εγγυημένα στη Ρωσία. Αποφύγετε όλες τις πολιτικές ή κοινωνικές διαμαρτυρίες και μην φωτογραφίζετε το προσωπικό ασφαλείας σε αυτές τις εκδηλώσεις. Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν Αμερικανούς πολίτες που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις», καταλήγει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ