Πορτογαλία: Μάχη με τις φλόγες στη Μαδέρα και το νότιο τμήμα της χώρας

Πορτογαλία: Μάχη με τις φλόγες στη Μαδέρα και το νότιο τμήμα της χώρας Facebook Twitter
EPA/NUNO ANDRE FERREIRA
0

Περίπου 300 άνθρωποι απομακρύνθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας από το νησί Μαδέρα και από τη νότια Πορτογαλία λόγω των δασικών πυρκαγιών που ξέσπασαν στις περιοχές αυτές αφού πρώτα έπληξαν κυρίως το βόρειο τμήμα της χώρας.


Στη Μαδέρα, πολλά σπίτια έγιναν παρανάλωμα του πυρός από διάφορες πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή Φουνσάλ, πρωτεύουσα του αρχιπελάγους, ενώ περίπου 250 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και πέρασαν τη νύχτα με ασφάλεια σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ανέφερε η αξιωματούχος της περιφερειακής κυβέρνησης, αρμόδια για την πολιτική προστασία Ρουμπίνα Λεάλ. «Δεν γνωρίζω για να πω πόσα σπίτια καταστράφηκαν γιατί οι ομάδες διάσωσης βρίσκονται ακόμη επιτόπου και πρέπει πρώτα να υποστηρίξουμε τον εκτοπισθέντα πληθυσμό και να θέσουμε υπό έλεγχο την πυρκαγιά», δήλωσε η ίδια σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Lusa.


Στην κοινότητα Σίλβες, στο νότιο τμήμα της χώρας, περίπου πενήντα κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους προτού μια δασική πυρκαγιά τεθεί υπό έλεγχο σήμερα το πρωί, χάρη στις προσπάθειες περισσότερων από 350 πυροσβεστών με την υποστήριξη περίπου εκατό οχημάτων.


«Δεν έχουμε κανέναν τραυματία ούτε σημαντικές υλικές ζημιές. Εκτός από ορισμένα χαλάσματα και αγροτικά υποστατικά κανένα σπίτι δεν έχει καεί», διευκρίνισε ο διοικητής των επιχειρήσεων διάσωσης Ρισάρ Μαρκές.


Το βόρειο τμήμα της χώρας παραμένει ωστόσο η περιοχή της Πορτογαλίας που έχει πληγεί περισσότερο από τις πυρκαγιές οι οποίες μαίνονται από το Σάββατο συνεπικουρούμενες από ευνοϊκές για τις πυρκαγιές μετεωρολογικές συνθήκες, με θερμοκρασίες που γύρω στους 35 βαθμούς.


Σήμερα το πρωί μόνο για τρεις μεγάλες πυρκαγιές στις περιοχές Αβέιρο και Μπράγκα είχαν κινητοποιηθεί 785 πυροσβέστες και 270 οχήματα.

Πορτογαλία: Μάχη με τις φλόγες στη Μαδέρα και το νότιο τμήμα της χώρας Facebook Twitter
EPA/NUNO ANDRE FERREIRA

Πορτογαλία: Μάχη με τις φλόγες στη Μαδέρα και το νότιο τμήμα της χώρας Facebook Twitter
EPA/NUNO ANDRE FERREIRA

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ