Πολύχρωμο, τροπικό ψάρι 45 κιλών ξεβράστηκε σε ακτή του Όρεγκον - «Το προλάβαμε πριν τα θαλασσοπούλια»

Πολύχρωμο, τροπικό ψάρι 45 κιλών ξεβράστηκε σε ακτή του Όρεγκον - «Το προλάβαμε πριν τα θαλασσοπούλια» Facebook Twitter
Λίγα είναι γνωστά για το όπα που ζει στα βάθη του ωκεανού, συνήθως σε ήπια και τροπικά νερά - Πηγή φωτογραφίας: Seaside Aquarium
0

Ένα τεράστιο, πολύχρωμο ψάρι ξεβράστηκε σε ακτή του Όρεγκον την περασμένη εβδομάδα. 


Το 45 κιλών όπα, γνωστό επίσης και ως φεγγαρόψαρο, εντοπίστηκε στην παραλία Σάνσετ στην πόλη Σισάιντ, κάτι «εξαιρετικά σπάνιο για τις ακτές της πολιτείας», όπως εξήγησαν οι ειδικοί του Ακουάριουμ της πόλης. 


Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Κιθ Τσάντλερ, διευθυντής του Seaside Aquarium, το τροπικό αυτό ψάρι, αν και νεκρό, βρέθηκε στην ακτή σχετικά εγκαίρως, προτού γίνει βορρά για τα πεινασμένα θαλασσοπούλια. 


Αυτό επιτρέπει στους ειδικούς να το μελετήσουν, ανακαλύπτοντας περισσότερα για το είδος που, σύμφωνα με την Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (ΝΟΑΑ), ζει στα βάθη του ωκεανού, συνήθως σε ήπια και τροπικά νερά.

Βάσει της κατάστασης στην οποία βρέθηκε το ψάρι, ο Τσάντλερ θεωρεί πως βρισκόταν στην παραλία για λιγότερο από μία ώρα προτού ενημερωθούν οι ίδιοι. 

«Δυστυχώς ξεβράστηκε νεκρό, αλλά το είχαμε πριν τα πουλιά», είπε, προσθέτοντας πως θα φυλαχθεί σε μεγάλο καταψύκτη προκειμένου το ενυδρείο και μια τοπική περιβαλλοντική οργάνωση να του κάνουν νεκροτομή - με τη συμμετοχή μιας ομάδας τυχερών μαθητών της περιοχής - ώστε να ανακαλύψουν περισσότερα για το μυστήριο αυτό είδος. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ