Περού: Περιορίστηκε η φωτιά κοντά στο Μάτσου Πίτσου ύστερα από τρεις μέρες

Περού: Περιορίστηκε η φωτιά κοντά στο Μάτσου Πίτσου ύστερα από τρεις μέρες Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Ernesto Arias
0

Οι Αρχές του Περού ενημέρωσαν πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να ελέγξουν τη δασική φωτιά κοντά στο Μάτσου Πίτσου, ύστερα από τρεις ημέρες. 

Η πυρκαγιά κοντά σε έναν από τους πιο διάσημους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου ξέσπασε την Τρίτη, καταστρέφοντας περίπου 100 στρέμματα γης.

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας, η φωτιά ξέσπασε σε περιοχή περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά, αλλά επεκτάθηκε. 

«Δίνουμε ήδη μάχη με τη δασική πυρκαγιά εδώ και δύο ημέρες και δεν ήταν δυνατόν να τη θέσουμε υπό έλεγχο, δεδομένου ότι η περιοχή είναι αρκετά δυσπρόσιτη» δήλωσε την Πέμπτη στο Reuters ο Ρομπέρτο Αμπάρκα, διευθυντής του γραφείου διαχείρισης κινδύνων και ασφάλειας του Κούσκο.

Ωστόσο, οι εξελίξεις ήταν θετικές και περιορίστηκε. Οι Αρχές διαβεβαιώνουν πως δεν έχει επηρεαστεί το Μάτσου Πίτσου. 

«Ευτυχώς, κατέστη δυνατό να περιορίσουμε την περιορίσουμε» είπε ο δήμαρχος της περιοχής του Μάτσου Πίτσου, αλλά συμπλήρωσε πως οι πυροσβέστες επιχειρούν να περιορίσουν ορισμένες αναζωπυρώσεις.  

Το Μάτσου Πίτσου, συγκρότημα λίθινων κτιριακών δομών στην κορυφή βουνού, οικοδομήθηκε πριν από 500 και πλέον χρόνια από την αυτοκρατορία των Ίνκα, η οποία εκτεινόταν σε μεγάλο μέρος της νότιας Αμερικής, από τον Ισημερινό μέχρι τη Χιλή. 

Ο αρχαιολογικός χώρος και η θέα που κόβει την ανάσα έχουν μετατρέψει την επαρχία Κούσκο στον κορυφαίο περουβιανό τουριστικό προορισμό και θεωρείται ένα από τα επτά σύγχρονα θαύματα του κόσμου.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ