Παραγουάη: Ανησυχία για τις επιθέσεις πιράνχας- Τέσσερις νεκροί τις τελευταίες μέρες

Παραγουάη: Ανησυχία για τις επιθέσεις πιράνχας- Τέσσερις νεκροί τις τελευταίες μέρες Facebook Twitter
Pixabay
0

Τέσσερις άνθρωποι είναι νεκροί και άλλοι 20 τραυματίστηκαν σε ξεχωριστές επιθέσεις με πιράνχας στην Παραγουάη φέτος, προκαλώντας ανησυχία στους ντόπιους.

Στις 2 Ιανουαρίου, ένας 22χρονος άνδρας κατά διάρκεια μιας οικογενειακής εκδρομής κοντά στον ποταμό Παραγουάη, νότια της πρωτεύουσας Ασουνσιόν, δέχτηκε επίθεση από τα άγρια αυτά ψάρια.

Η οικογένειά του τον εντόπισε σχεδόν μία ώρα αργότερα με σοβαρές πληγές από δαγκωματιές στο πρόσωπο.

Ωστόσο, δεν είχε την ίδια τύχη ένας 49χρονος, ο οποίος πνίγηκε στον ποταμό Παραγουάη, στην πόλη Πουέρτο Ροζάριο, όταν του επιτέθηκαν πιράνχας ενώ κολυμπούσε. Σύμφωνα με δημοσίευμα, είχε και αυτός αντίστοιχα τραύματα στο πρόσωπό του.

Την Τρίτη, οι τοπικές αρχές εντόπισαν και περισυνέλλεξαν τη σορό ενός τρίτου άνδρα που είχε δηλωθεί αγνοούμενος την προηγούμενη ημέρα. Βρέθηκε να επιπλέει στον ποταμό Παραγουάη και αργότερα ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι πέθανε από ασφυξία επειδή ήταν κάτω από το νερό. Και αυτός είχε σημάδια από δαγκωματιές στο πρόσωπο και τα πόδια του.

Εκτός από αυτούς τους θανάτους, άλλοι δύο νέοι πέθαναν από επιθέσεις πιράνχας σε έναν παραπόταμο του ποταμού Tebicuary, στη Villa Florida. Τα πτώματα τους βρέθηκαν επίσης με σημάδια από δαγκωματιές, ανέφερε αργεντίνικη εφημερίδα.

Δεκάδες άλλες αναφορές έχουν καταγραφεί για επιθέσεις σε κολυμβητές στην Itapua και σε άλλες παραλίες.

Τα πιράνχας είναι ένα παμφάγο είδος ψαριού που συνήθως δεν επιτίθεται στους ανθρώπους, εκτός από περιόδους ξηρασίας ή όταν είναι διανύουν την περίοδο αναπαραγωγής τους, από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο.

Αυτή η επιθετική συμπεριφορά, συνήθως από αρσενικά πιράνχας, ωστόσο, δεν καταλήγει συνήθως σε θανατηφόρα επίθεση, σύμφωνα με σχετική έκθεση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ