Πάνω από 80.000 τουρίστες εγκλωβισμένοι στη «Χαβάη της Κίνας» λόγω αιφνίδιου lockdown

Πάνω από 80.000 τουρίστες εγκλωβισμένοι στη «Χαβάη της Κίνας» λόγω αιφνίδιου lockdown Facebook Twitter
Έρημοι οι δρόμοι της Σάνια καθώς ντόπιοι και τουρίστες παραμένουν σε lockdown
0

Περίπου 80.000 τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί στο δημοφιλές κινεζικό θέρετρο Σάνια, στο τροπικό νησί Χαϊνάν της Κίνας, μετά την ανακοίνωση lockdown από τις αρχές, σε μια προσπάθεια κάμψης του υψηλού αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού. 

Οι δημόσιες συγκοινωνίες τράβηξαν χειρόφρενο, οι πτήσεις ακυρώθηκαν και η κίνηση των πολιτών εντός της πόλης περιορίστηκε από το πρωί του Σαββάτου. 

Συγκεκριμένα, χθες, Σάββατο, ακυρώθηκε πάνω από το 80% των πτήσεων που έφευγε από τη Σάνια, ενώ ματαιώθηκαν και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια, σύμφωνα με τοπικά μέσα. 

Οι τουρίστες που εγκλωβίστηκαν στην «περίκλειστη» πλέον πόλη υποχρεούνται να παραμείνουν επτά μέρες εκεί και να διαθέτουν πέντε αρνητικά PCR τεστ προτού αναχωρήσουν

Οι δημόσιοι χώροι ψυχαγωγίας όπως σπα, καραόκε μπαρ και μπαρ έχουν κλείσει από την περασμένη εβδομάδα, αλλά βασικές υπηρεσίες όπως σούπερ μάρκετ και φαρμακεία παραμένουν ανοιχτά.

Τα ξενοδοχεία στην πόλη πρέπει να προσφέρουν στους πελάτες τους έκπτωση 50% έως ότου αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των αρχών κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων το Σάββατο.

Η Χαβάη της Κίνας

Οι νέοι αυτοί περιορισμοί επιβλήθηκαν στο αποκορύφωμα της τουριστικής σεζόν στον δημοφιλή αυτόν προορισμό που συχνά αποκαλείται "Χαβάη της Κίνας" λόγω των τροπικών δασών, των κατάλευκων ακτών της και των πολυτελών ξενοδοχείων της. 

Η πόλη που βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του νησιού Χαϊνάν, κατέγραψε 827 κρούσματα μεταξύ 1ης Αυγούστου και νύχτας Σαββάτου, περιλαμβανομένων 173 ασυμπτωματικών μολύνσεων. 

Οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν πως στην πόλη ανιχνεύθηκε και η εξόχως μεταδοτική παραλλαγή BA.5.1.3 του κορωνοϊού που πιστεύεται πως εξαπλώθηκε μέσω επαφής με εμπόρους θαλασσινών από το εξωτερικό στο λιμάνι. 

Η Κίνα είναι η μόνη μεγάλη οικονομία που συνεχίζει να εφαρμόζει μια στρατηγική μηδενικής διασποράς Covid, επιβάλλοντας lockdown και μεγάλου χρονικού διαστήματος καραντίνες.

Τα σύνορα της χώρας παραμένουν σε μεγάλο βαθμό κλειστά από τις αρχές του 2020, απαγορεύοντας την είσοδο ξένων επισκεπτών.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ