Το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ επέτρεψε σε φοιτητή να κάνει έρευνα για τον αυνανισμό με κόμικ

University berated for allowing ‘PhD in masturbation’ Facebook Twitter
Ο φοιτητής Karl Andersson είπε ότι ήθελε να κατανοήσει «πώς τα άτομα βιώνουν τη σεξουαλική ευχαρίστηση όταν διαβάζουν shota».
0

Το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ επικρίθηκε από έναν βρετανό βουλευτή επειδή επέτρεψε σε έναν φοιτητή να ολοκληρώσει μια «διατριβή» στον αυνανισμό με κόμικ. 

Ο Karl Andersson ερευνούσε το είδος των ιαπωνικών κόμικς "shota", με ήρωες αγόρια στην εφηβεία και την προεφηβεία, που συχνά απεικονίζονται με έναν υπαινικτικά ερωτικό τρόπο.  Στην περίληψη της εργασίας του, η οποία δημοσιεύθηκε από το πανεπιστήμιο, ο κ. Andersson αποφάσισε ότι ήθελε να «κατανοήσει πώς τα άτομα βιώνουν τη σεξουαλική ευχαρίστηση όταν διαβάζουν shota». 

Για να το πετύχει αυτό, ισχυρίζεται ότι ξεκίνησε μια τρίμηνη περίοδο αυνανισμού με τα κόμικς και κρατούσε σημειώσεις για κάθε μία φορά, αποφεύγοντας το σεξ και όλες τις άλλες μορφές πορνογραφίας.

Αφού διεξήγαγε την έρευνά του, «κατέγραψε τις σκέψεις και τα συναισθήματά του» στο πλαίσιο ενός «αυτοκριτικού στοχασμού». 

Ο ίδιος δήλωσε: «Ήταν απαραίτητο να είμαι αρκετά επιμελής ώστε να απέχω από το «μούσλι» του πορνό (σ.σ διαδεδομένες μορφές πορνό) κατά τη διάρκεια αυτού του πειράματος, προκειμένου να δω τι συνέβαινε στο σώμα μου σε μια μακρά «δίαιτα με ψάρι και σούπα μίσο (σ.σ εννοεί τα ιαπωνικά πορνογραφικά κόμικ)».

«Έτυχε να ζω μόνος μου κατά τη διάρκεια αυτού του πειράματος και είχα μείνει ελεύθερος μετά από μια μακρά σχέση - αυτοί οι παράγοντες πιθανώς συνέβαλαν στην προθυμία μου να εξερευνήσω αυτή τη μέθοδο».

Το άρθρο προκάλεσε αντιδράσεις πολιτικών και ντόπιων

Μετά τη δημοσίευση του άρθρου 4.000 λέξεων, ο κ. Andersson και το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ δέχθηκαν πυρά από πολιτικούς και μέλη του κοινού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι χαρακτήρισαν τη μελέτη ως «διδακτορικό στον αυνανισμό». 

Ο συντηρητικός βουλευτής Neil O'Brien δήλωσε «προσβεβλημένος» από τη δημοσίευση του άρθρου. Στον λογαριασμό του στο Twitter έγραψε: «Γιατί θα πρέπει οι σκληρά εργαζόμενοι φορολογούμενοι στην εκλογική μου περιφέρεια να πληρώνουν για να γράφει ένας ακαδημαϊκός για τις εμπειρίες του αυνανιζόμενος με ιαπωνικό πορνό; Η πλευρά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που δεν αφορά τα STEM (σ.σ Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά) είναι απλά πολύ μεγάλη, παράγοντας πάρα πολλά που δεν είναι κοινωνικά χρήσιμα».

Υπερασπιζόμενος τη μεθοδολογία του, ο κ. Andersson δήλωσε: «Εν ολίγοις: θα αυνανιζόμουν με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν οι συμμετέχοντες στην έρευνά μου. Μετά από κάθε συνεδρία αυνανισμού κατέγραφα τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου - ένα είδος αυτοκριτικής - σε ένα σημειωματάριο, καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με το ποιο υλικό είχα χρησιμοποιήσει, πού το είχα κάνει, πότε και για πόση ώρα. Δεν μου επιτρεπόταν να έχω καμία άλλη σεξουαλική ανακούφιση κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας στη δική μου σεξουαλικότητα: ούτε κανονικό πορνό, ούτε σεξ με άλλο άτομο, ούτε φαντασιώσεις ή αναμνήσεις - έπρεπε να είναι κάθε φορά shota».

Το προφίλ του Andersson στον ιστότοπο του πανεπιστημίου αναφέρει ότι ερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι φανς των κόμικς υποκουλτούρας στην Ιαπωνία βιώνουν την επιθυμία και σκέφτονται για τις σεξουαλικές ταυτότητες, ιδίως σε σχέση με το φανταστικό και την πραγματικότητα.

Το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ επέτρεψε σε φοιτητή να κάνει έρευνα για τον αυνανισμό με κόμικ Facebook Twitter

Η έρευνά του χρηματοδοτείται από τη Σχολή Τεχνών, Γλωσσών και Πολιτισμών του πανεπιστημίου.

Εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ δήλωσε: «Η πρόσφατη δημοσίευση στο περιοδικό Qualitative Research της εργασίας ενός φοιτητή, ο οποίος είναι πλέον εγγεγραμμένος για διδακτορική διατριβή, έχει προκαλέσει σημαντικές ανησυχίες και καταγγελίες τις οποίες λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη. Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε λεπτομερή έρευνα για όλες τις πτυχές της εργασίας, τις διαδικασίες γύρω από αυτήν και άλλα ερωτήματα που τέθηκαν. Είναι πολύ σημαντικό να εξετάσουμε τα ζητήματα σε βάθος.

Με πληροφορίες από Telegraph

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ