Οι νεκρές αδελφές στο Σίδνεϊ «είχαν εγκαταλείψει τη Σαουδική Αραβία λόγω φόβων για τη σεξουαλικότητά τους»

Οι νεκρές αδελφές στο Σίδνεϊ φαίνεται να εγκατέλειψαν τη Σαουδική Αραβία λόγω φόβων για τη σεξουαλικότητά τους Facebook Twitter
0

Οι δύο αδελφές από τη Σαουδική Αραβία, που εντοπίστηκαν νεκρές σε διαμέρισμα στην Αυστραλία, φαίνεται ότι έφυγαν από το χώρα του καθώς φοβούνταν ότι η σεξουαλικότητά τους θα τούς δημιουργούσε προβλήματα.

Η 24χρονη Asra Abdullah Alsehli και η 23χρονη Amaal Abdullah Alsehli βρέθηκαν νεκρές στις 7 Ιουνίου μέσα στο διαμέρισμα που νοίκιαζαν στο Σίδνεϊ και μέχρι και τώρα δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία του θανάτου τους καθώς δεν είχαν εμφανή τραύματα. Εντοπίστηκαν έναν μήνα μετά τον θάνατό τους. 

Οι νεαρές είχαν φύγει από τη χώρα τους το 2017 και είχαν κάνει αίτημα ασύλου στην Αυστραλία. 

Η αστυνομία είχε κάνει έκκληση για πληροφορίες και εμφανίστηκε μία γυναίκα που κατέθεσε ότι οι νεαρές είχαν δώσει το «παρών» σε μία εκδήλωση για queer τον Ιανουάριο. 

Η μάρτυρας σημείωσε πως οι αδελφές φαίνονται πολύ χαμηλών τόνων και κάθονταν μακριά από τους άλλους παρευρισκομένους και έτσι αποφάσισε να τις πλησιάσει και να μιλήσουν. 

Η γυναίκα μίλησε στον Guardian, υπό τον όρο της ανωνυμίας, και μοιράστηκε τα όσα, λίγα, της είπαν εκείνη τη βραδιά. 

«Ανέφεραν πως είναι από τη Σαουδική Αραβία και μιλήσαμε για το πώς είναι να είσαι queer εκεί. Είπαν πως οι γυναίκες ζουν φοβούμενες για την ασφάλειά τους και δήλωσαν ευγνώμονες που ζουν στην Αυστραλία, όπου μπορούν να εκφράζουν πιο ελεύθερα τους εαυτούς τους». 

Οι νεαρές, σύμφωνα με την ίδια, φάνηκε να μην θέλουν να πουν πολλά για την πατρίδα και την οικογένειά τους. 

«Μου επιβεβαίωσαν πως η μία ήταν queer, αλλά δεν ήταν σίγουρες για την άλλη» επεσήμανε. 

«Μιλήσαμε για το πόσο επικίνδυνο είναι για γυναίκες από τη Σαουδική Αραβία να είναι ανοιχτά γκέι και ότι αυτό θα τις στοχοποιούσε, έτσι θέλησα να εξασφαλίσω πως η αστυνομία γνώρισε πως τουλάχιστον μία από τις αδελφές εξερευνούσε την queer σεξουαλικότητά τους». 

«Αυτή η πληροφορία, μπορεί να βοηθήσει στο να ξεκαθαριστεί τι τους συνέβη». 

Η εφημερίδα επικοινώνησε με την τοπική αστυνομία που ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τίποτα σχετικά με μία εν ελεξίξει έρευνα. Ωστόσο, αρνήθηκε ότι αυτοκτόνησαν και πως βρέθηκαν «μπουκάλια χημικών» δίπλα στα πτώματά τους, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα. 

Επεσήμανε, ακόμα, πως είναι σε επικοινωνία με την οικογένεια, συνεργάζονται μαζί της και δεν θεωρούνται ύποπτα τα μέλη της. 

Ο Guardian μίλησε με έναν συνήγορο που έχει εργαστεί με Σαουδάραβες αιτούντες άσυλο στην Αυστραλία, ο οποίος δήλωσε ότι δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι οι αδελφές αισθάνθηκαν ότι έπρεπε να φύγουν από τη Σαουδική Αραβία λόγω της σεξουαλικότητάς τους.

«Ένας σημαντικός αριθμός Σαουδαράβων, που αιτούνται άσυλο, κατέφυγαν εδώ λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού και λόγω των διώξεων που υπέστησαν ή γνώριζαν ότι θα υφίσταντο αν αποκάλυπταν τη σεξουαλική τους προτίμηση» ανέφερε. 

Η Παγκόσμια Έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το 2022 αναφέρει ότι ενώ η Σαουδική Αραβία δεν έχει γραπτούς νόμους σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου, «οι δικαστές χρησιμοποιούν αρχές του μη κωδικοποιημένου ισλαμικού νόμου για να επιβάλλουν κυρώσεις σε άτομα που είναι ύποπτα για τη διάπραξη σεξουαλικών σχέσεων εκτός γάμου, συμπεριλαμβανομένων (...) των σχέσεων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου».
 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ