Ο Τραμπ ζητά την επιστροφή των εγγράφων που κατέσχεσε το FBI από το σπίτι του

Ο Τραμπ ζητά την επιστροφή των εγγράφων που κατέσχεσε το FBI στο σπίτι του Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την επιστροφή των εγγράφων που κατέσχεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε έρευνα του FBI στο σπίτι του στη Φλόριντα την περασμένη εβδομάδα.

Το αίτημα του Τραμπ έγινε με ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έφτιαξε ο ίδιος, το λεγόμενο «Truth Social».

«Ζητώ με σεβασμό να επιστραφούν αμέσως αυτά τα έγγραφα στην τοποθεσία από την οποία ελήφθησαν. Ευχαριστώ!», έγραψε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με νομικό έγγραφο, το FBI προέβη σε έρευνα στο σπίτι του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα κατάσχοντας άκρως απόρρητα αρχεία που αφορούν θέματα εθνικής ασφάλειας. Δημοσιεύματα έκαναν λόγο ακόμα και για έγγραφα που αφορούν πυρηνικά όπλα. 

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα περί πυρηνικών ως «φάρσα» και ισχυρίστηκε ότι είχε την εξουσία να αποχαρακτηρίσει άκρως απόρρητα έγγραφα ενώ ήταν στη θέση του προέδρου. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχουν προσκομιστεί στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αποχαρακτήρισε τα εν λόγω αρχεία.

Το Σάββατο, το Fox News ανέφερε ότι κατά την έρευνα, το FBI κατέσχεσε κουτιά «που περιείχαν αρχεία που καλύπτονταν από τη σχέση δικηγόρου-πελάτη και πιθανώς από το εκτελεστικό προνόμιο».

Ο Τραμπ σε ανάρτησή του σχολίασε εμμέσως το δημοσίευμα μέσω του Truth Social.

«Υπέροχα! Μόλις μαθεύτηκε ότι το FBI, στη διάσημη πλέον επιδρομή του στο Μαρ-α-Λάγκο, πήρε κουτιά με προνομιούχο υλικό "δικηγόρου-πελάτη", [...]  το οποίο εν γνώσει τους δεν έπρεπε να πάρουν».

Η άνευ προηγουμένου έρευνα στο θέρετρο του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, σηματοδότησε σημαντική κλιμάκωση σε μια από τις πολλές έρευνες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ για πεπραγμένα του κατά τη διάρκεια της θητείας του και για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δέχθηκε σφοδρή κριτική και διαδικτυακές απειλές το προηγούμενο διάστημα, στον απόηχο της συγκεκριμένης έρευνας.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος νόμος - «βόμβα» για τα μουσεία της Αγγλίας: Θα μπορούν να επιστρέφουν αντικείμενα συλλογών για «ηθικούς λόγους»

Διεθνή / Νέος νόμος - «βόμβα» για τα μουσεία της Αγγλίας: Θα μπορούν να επιστρέφουν αντικείμενα συλλογών για «ηθικούς λόγους»

Η διάταξη που αλλάζει το καθεστώς, αναμένεται να δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις για περιπτώσεις αξιώσεων επιστροφών, όπως τα Γλυπτά του Παρθενώνα
NEWSROOM
Πολωνία: Ακυρώθηκαν συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς λόγω δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Διεθνή / Πολωνία: Ακυρώθηκαν συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς λόγω δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Ενθαρρύνω όλους τους εμπλεκόμενους στον καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανία και ιδίως τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας, να εργαστούν για μια ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ