Ο Τιμ Κουκ δίνει μία μόνο συμβουλή για την λήψη αποφάσεων και κάνει τη ζωή «να έχει νόημα»

Ο Τιμ Κουκ έχει μία μόνο συμβουλή για την λήψη αποφάσεων και κάνει τη ζωή «να έχει νόημα» Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Ο CEO της Apple, Tιμ Κουκ λέει ότι υπάρχει τουλάχιστον μία ερώτηση στην οποία το iPhone δεν μπορεί να απαντήσει: Πώς χτίζεις μια ζωή που προσφέρει ταυτόχρονα νόημα και ικανοποίηση;

Ευτυχώς, ο ίδιος έχει κάποιες συμβουλές επί του θέματος. Μιλώντας πρόσφατα στο Gallaudet University στην Ουάσιγκτον, συμβούλεψε τους νέους αποφοίτους να λαμβάνουν αποφάσεις περισσότερο με βάση την «ηθική πυξίδα» τους παρά οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Βάσει της εμπειρίας του, όπως είπε, το να ακολουθεί κανείς τον εσωτερικό κώδικα ηθικής του και να επικεντρώνεται σε στόχους που τον ελκύουν είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχει- τόσο εντός όσο και εκτός του χώρου εργασίας.

«Το ξέρω καλά: Το να μείνεις πιστός σε αυτό που είσαι και όσα πιστεύεις είναι μια από τις πιο σημαντικές επιλογές που μπορείς να κάνεις», είπε ο Τιμ Κουκ στην ομιλία του, η οποία μεταφράστηκε στην αμερικανική νοηματική γλώσσα για το ακροατήριο του Gallaudet, όπου το σύνολο των φοιτητών είναι είτε κωφοί είτε βαρήκοοι.

«Θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε καλύτερες σχέσεις. Θα σας βοηθήσει να πάρετε μεγαλύτερη ικανοποίηση από την δουλειά σας. Και με λίγη τύχη και πολλή προσπάθεια, θα σας βοηθήσει να χτίσετε μια πιο ουσιαστική ζωή».

Μέρος αυτής της διαδικασίας περιλαμβάνει τον προσδιορισμό ενός προσωπικού κώδικα ηθικής, ώστε να υπάρξει «μια βαθιά κατανόηση του ποιος είστε και τι πιστεύετε», πρόσθεσε.

Και ένας τρόπος για να το κάνουμε, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ο εξής: «Φανταστείτε μια απρόβλεπτη κατάσταση και στη συνέχεια προσδιορίστε πώς -σε έναν ιδανικό κόσμο- θα θέλατε να αντιδράσετε σε αυτήν».

«Όταν φαντάζεστε το μέλλον σας... η ερώτηση που πρέπει να κάνετε δεν είναι, "Τι θα συμβεί;" αλλά "Ποιος θα είμαι όταν συμβεί;"», εξήγησε. «Ελπίζω να είστε ευγενικοί και συμπονετικοί, να δείτε ότι είναι θαυμάσιο να γίνεσαι μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό σου. Και ότι η μαγεία βρίσκεται στο να βοηθάς τους άλλους».

Με πληροφορίες από CNBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ