Ο Πούτιν υπέγραψε την τελική έγκριση στο σχέδιο προσάρτησης 4 ουκρανικών περιοχών

Ο Πούτιν υπέγραψε την τελική έγκριση στο σχέδιο προσάρτησης 4 ουκρανικών περιοχών Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

O Βλαντιμίρ Πούτιν επισημοποίησε την ανεξαρτησία των 4 Ουκρανικών περιοχών που προσαρτήθηκαν στη Ρωσία μετά τον «δημοψήφισμα» που διεξήχθη με απόφασή του.

Η προσάρτηση, που υπογράφηκε πριν μερικές μέρες, επικυρώθηκε και επίσημα σήμερα από τον Ρώσο Πρόεδρο γεγονός που προκάλεσε εντύπωση σε πολλούς λόγω της «ταχύτητας» με την οποία έγινε αυτό και εν μέσω απωλειών ουκρανικών εδαφών από ρωσικής πλευράς, όπως σχολιάζει o ανταποκριτής του AFP. Daniel Hawkins.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε ομοσπονδιακούς συνταγματικούς νόμους για την αποδοχή νέων εδαφών στη Ρωσία και το σχηματισμό νέων υποκειμένων της Ομοσπονδίας. Τα έγγραφα δημοσιεύτηκαν στην σχετική διαδικτυακή πύλη νομικών πληροφοριών.

Παρά τις απώλειες, το Κρεμλίνο επιμένει ότι θα ανακτήσει τα χαμένα εδάφη, που ανακατέλαβε η Ουκρανία, λέγοντας ότι οι περιοχές θα παραμείνουν Ρωσικές «για πάντα».

«Οι περιοχές αυτές θα ανακτηθούν» είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σε δημοσιογράφους αναφερόμενος σε σειρά απωλειών μετά από ήττες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα είπε πως οι προσαρτημένες περιοχές «θα παραμείνουν γιa πάντα ρωσικές και δεν θα επιστραφούν».

Προχωρώντας στη μεγαλύτερη προσάρτηση σε ευρωπαϊκό έδαφος, από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Πούτιν υπέγραψε νόμο για την προσάρτηση της νέας επικράτειας, η οποία αντιπροσωπεύει έως και το 18% της Ουκρανίας.

Σημειώνεται δε, ότι ορισμένα από αυτά τα εδάφη στην Ουκρανία δεν ελέγχονται καν από τους Ρώσους πια.

Εάν προστεθεί η Κριμαία, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014, η Μόσχα διεκδικεί το 22% της Ουκρανίας παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη διευκρινίσει πού θα βρίσκονται τα σύνορα.

Τα στρατεύματά της Ρωσίας δε, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν σε δύο μέτωπα. 

Η υπογραφή του Ρώσου ηγέτη ήταν το τελικό στάδιο της νομικής διαδικασίας για την προσάρτηση του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία και της Ζαπορίζια και της Χερσώνας στο νότο.

Με πληροφορίες του AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ