Σε ένα νέο βιβλίο με τίτλο Bathhouse Babylon ξετυλίγει ο Τζέιμσον Φαρν τη συναρπαστική εμπειρία του ως εργαζόμενος σε γκέι σάουνα. 


Το βιβλίο προσφέρει μια πλούσια ματιά στα παρασκήνια του αθέατου κόσμου της γκέι σάουνας που για χρόνια προέβαλε ως καταφύγιο για τα queer άτομα. Οι εγκαταστάσεις αυτές, άλλωστε, επέτρεπαν άνδρες -που αυτοπροσδιορίζονται ως γκέι, μπάι, queer ή ακόμη και στρέιτ- να βρεθούν σε ένα κοινό τόπο για να ανακαλύψουν τη σεξουαλικότητά τους. 


Οι γκέι σάουνες εξακολουθούν να παραμένουν ένα ισχυρό σύμβολο απελευθέρωσης σε πολλά μέρη του κόσμου, ενώ σε άλλα κλείνουν καθώς ο queer κόσμος γίνεται πιο ανοιχτός και οι λογής σεξουαλικές ταυτότητες πιο αποδεκτές. 


Γι'αυτό και ο Τζέιμσον Φαρν θεώρησε σημαντικό να διαφυλάξει αυτές τις ιστορίες, ώστε ο θεσμός αυτός να μην ξεχαστεί. 

 

Το σώου γνωστής drag queen 


Ο Farn περιγράφει μια θεαματική σκηνή όπου, γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα, έκανε την εμφάνισή της μια διάσημη ντόπια ντραγκ κουίν που μπήκε στη σάουνα χωρίς το μεικάπ της και ακολουθούμενη από πλήθος θαυμαστών. 

 

Μέσα στο γεμάτο ατμούς τζακούζι, οι «ερωτοχτυπημένοι», γυμνοί και στη δίνη του ομαδικού αυτού οίστρου, σκαρφάλωναν ο ένας πάνω στον άλλο για να απολαύσουν το πελώριο μόριο της drag queen σε ένα υγρό όργιο σεξουαλικότητας


Σε ένα άλλο περιστατικό που διηγείται στο βιβλίο του ο Φαρν, πρωταγωνιστεί ένας άνδρας που, μπαίνοντας στη σάουνα, ενημέρωσε πως είναι στρέιτ και πως χρησιμοποιούσε το χώρο για να κοιμηθεί στη συνέχεια στο συζυγικό κρεβάτι. 


Αν και κανείς δεν ασχολήθηκε με τις ανακοινώσεις του, μετά από 45 λεπτά στη σάουνα, επέστρεψε στο δωμάτιο που είχε ενοικιάσει, από όπου λίγο μετά άρχισαν να ακούγονται περίεργοι θόρυβοι

 

Όπως διαπίστωσαν οι άνθρωποι της εγκατάστασης, ο άνδρας άνοιγε τρύπες στους ξύλινους τοίχους και το ταβάνι, με σκοπό να κρεμάσει σκοινιά και ιμάντες, σε μια αυτοσχέδια BDSM κούνια. 


Όταν του επισημάνθηκε πως αυτό που έκανε, ήταν καταστροφή ξένης περιουσίας, γέλασε, προσπαθώντας να υποβαθμίσει το συμβάν, επικαλούμενος τα χρήματα που είχε δώσει. «Του είπα να τα μαζέψει και να φύγει, ειδάλλως θα μετέτρεπα τα α@@@α του σε σκουλαρίκια για τη γυναίκα του» θυμάται ο Φαρν να του λέει. 

 

Ο Φαρν αναφέρεται και στο φαινόμενο «λιποθυμίας» πολλών, συχνά ηλικιώμενων θαμώνων, και τη διάσωσή τους από γυμνούς άνδρες. 

 

Όπως εξηγεί ο ίδιος, τα λιποθυμικά επεισόδια ήταν είτε πραγματικά λόγω της ζέστης, της υγρασίας και της επιμονής τους να παραμένουν στο χώρο ακόμη και αν ή αφότου είχαν κάνει σεξ ή προσποιητά. 


Σε κάθε περίπτωση, οι πρωταγωνιστές τους είχαν την τάση να το κάνουν για λόγους παιχνιδιού και, πολλές φορές, θωπείας, των επίδοξων σωτήρων τους. 

 

Με πληροφορίες από PinkNews