Ο γιος του προέδρου της Ουγκάντα γοητεύτηκε από την Τζόρτζια Μελόνι -Της προσφέρει 100 αγελάδες

Η Τζόρτζια Μελόνι χαμογελαστή Facebook Twitter
Φωτ: GettyImages
0

Εκατό αγελάδες για χάρη της Τζόρτζια Μελόνι προσφέρει ο γιος τους προέδρου της Ουγκάντα, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για την νέα Ιταλίδα πολιτικό.

Ο Μουχουζί Καϊνέρουγκαμπα πόσταρε στο Twitter φωτογραφίες με αγελάδες Nkore, λέγοντας ότι στη δική του κουλτούρα όταν σου αρέσει μία γυναίκα της προσφέρεις μια αγελάδα.

«Για τους Ιταλούς φίλους μου, αυτές είναι αγελάδες Nkore. Οι ομορφότερες αγελάδες στη Γη. Γνωρίζω ότι οι Ευρωπαίοι προσφέρουν λουλούδια στα κορίτσια που τους αρέσουν. Ουδέποτε το κατάλαβα. Στη δική μας κουλτούρα προσφέρεις μια αγελάδα στο κορίτσι που σου αρέσει», έγραψε.

«Δίνω 100 αγελάδες αμέσως. Επειδή είναι ατρόμητη και αυθεντική», πρόσθεσε, δημοσιεύοντας φωτογραφία της Τζόρτζια Μελόνι.

Ο Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, σύμβουλος της Μελόνι, υποβάθμισε τα tweets του γιου του προέδρου της Ουγκάντας.

Ωστόσο, δεν ήταν τα σχόλια για τη Μελόνι που προκάλεσαν την οργή του πατέρα του, προέδρου της Ουγκάντα, Γιοουέρι Μουσέβενι, που είχαν ως αποτέλεσμα να τον «ξηλώσει».

Το υπουργείο Άμυνας της Ουγκάντας ανακοίνωσε, την Τρίτη, ότι ο Μουχόζι Καϊνέρουγκαμπα, γιος του προέδρου Γιοουέρι Μουσέβενι και προαλειφόμενος διάδοχός του, αντικαταστάθηκε από άλλον στρατιωτικό στην ηγεσία του στρατού ξηράς, αφού αναρτήσεις του στο Twitter πυροδότησαν κατακραυγή στην Κένυα.

Ο υποστράτηγος Καγιάντζα Μουχάνγκα «ονομάστηκε αρχηγός» του γενικού επιτελείου στρατού της Ουγκάντας, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του υπουργείου, αντικαθιστώντας τον Καϊνέρουγκαμπα.

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης πως ο πρόεδρος Μουσέβενι προήγαγε τον 48χρονο γιο του στον βαθμό του στρατηγού και ότι τον διόρισε σύμβουλό του για ειδικές επιχειρήσεις, ωστόσο η κρίση αυτή, σύμφωνα με αναλυτές που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, είναι διακοσμητική, μάλλον είχε σκοπό να χρυσωθεί το χάπι της καθαίρεσης.

Η ανακοίνωση έγινε εν μέσω της οργής στο Ναϊρόμπι για tweets του Καϊνέρουγκαμπα στα οποία απειλούσε πως θα εισβάλει στην Κένυα.

«Δεν θα χρειαστούν σ’ εμάς, στον στρατό μου και εμένα, παρά δύο εβδομάδες για να καταλάβουμε το Ναϊρόμπι!», έγραψε τη Δευτέρα, προτού υπαναχωρήσει.

«Δεν θα πολεμούσα ποτέ τον κενυατικό στρατό διότι ο πατέρας μου δεν μου είπε ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο! Ο κόσμος στην Κένυα λοιπόν ας ηρεμήσει!», ανέφερε παίρνοντας πίσω την απειλή που εξακόντισε διότι έκρινε ότι οι δύο χώρες θα όφειλαν να «ενωθούν».

Η κατακραυγή για τα σχόλια αυτά του πρώην αρχηγού του στρατού ξηράς της Ουγκάντας ανάγκασε το υπουργείο Εξωτερικών στην Καμπάλα να δώσει στη δημοσιότητα δελτίο Τύπου με το οποίο διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση του κ. Μουσέβενι παραμένει δεσμευμένη «στην καλή γειτονία» και «την ειρηνική συνύπαρξη» με την Κένυα — χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον γιο του προέδρου.

Η κενυατική διπλωματία περιορίστηκε να αναφέρει πως κατέγραψε την ανακοίνωση και πως πιθανόν θα τη σχολιάσει αργότερα.

Ο Γιοουέρι Μουσέβενι, 78 ετών, που κυβερνά την Ουγκάντα με σιδηρά πυγμή από το 1986, δεν αποκλείεται να είναι ξανά υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην αφρικανική χώρα το 2026.

Ο γιος του, που θεωρεί την «ένωση» των δύο κρατών «ανάγκη», επιχειρηματολόγησε στο αρχικό νήμα των αναρτήσεων που προκάλεσαν τον σάλο ότι δεν πρέπει να «επιτραπεί» να παραμένουν αμετάβλητα τα σύνορα της εποχής της αποικιοκρατίας και πρόσθεσε πως «αν έχει άντρες η γενιά μας, αυτά τα σύνορα πρέπει να πέσουν».

Ακόμη, ο κ. Καϊνέρουγκαμπα ανέφερε πως θα είναι υποψήφιος για την προεδρία στις επόμενες εκλογές ευχαριστώντας τον πατέρα του για «την μεγάλη τιμή».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ