Ο Ερντογάν οδήγησε το πρώτο τουρκικό αυτοκίνητο

Ο Ερντογάν οδήγησε το πρώτο αυτοκίνητο της Τουρκίας Facebook Twitter
Ο Τούρκος πρόεδρος ποζάρει δίπλα από το TOGG - Φωτ.: Twitter.
0

O Τούρκο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε test-drive σε ένα TOGG, όπως ονομάζεται το πρώτο εξ ολοκλήρου τουρκικό αυτοκίνητο στην ιστορία της χώρας. 

«Ελπίζουμε να πραγματοποιήσουμε τα επίσημα εγκαίνια του εργοστασίου Gemlik της TOGG στις 29 Οκτωβρίου», είπε ο Ερντογάν τονίζοντας ότι η τελετή θα σηματοδοτήσει επίσης την ολοκλήρωση του πρώτου οχήματος μαζικής παραγωγής της τουρκικής μάρκας. 

Στη συνέχει είπε πως «θα θέσουμε το αυτοκίνητο της Τουρκίας στην υπηρεσία του έθνους μας και του κόσμου, παρόλο που κάποιοι λένε: "δεν μπορείς να το κάνεις, δεν μπορείς να το παράξεις, δεν μπορείς να το πουλήσεις, ακόμα κι αν το παράγεις"».

Ο όμιλος Automobile Joint Venture Group (TOGG) της Τουρκίας, που ιδρύθηκε το 2018, παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της χώρας τον Δεκέμβριο του 2019.

Το TOGG πρόκειται να κυκλοφορήσει στους δρόμους της Τουρκίας το πρώτο τρίμηνο του 2023 με την εταιρεία να στοχεύει σε παραγωγή ενός εκατομμυρίου οχημάτων έως το 2030. 

Με πληροφορίες από TRT World

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασίλισσα Μαργαρίτα: Ποια είναι η «Θεία Νταίζη» της Ευρώπης- «Μην μας θάψετε μαζί», είπε ο άντρας της

Διεθνή / Βασίλισσα Μαργαρίτα: Ποια είναι η κακότροπη «θεία Νταίζη» της Ευρώπης- «Μην μας θάψετε μαζί», είχε πει ο άντρας της

Πώς η βασίλισσα της Δανίας εξελίχθηκε από ένα κακότροπο κορίτσι σε μια καλλιτέχνιδα με σπουδές στο Κέιμπριτζ και μανιώδη καπνίστρια εν μέσω μιας ταραχώδους σχέσης με τον σύζυγό της
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ