Δημοσίευμα των Νew York Times αναφέρει πως η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών επανεξετάζει την στρατηγική της στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην Συρία.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το Πεντάγωνο σχεδιάζει την μεταφορά περισσότερων μαχητών σε ασφαλέστερες ζώνες, παρέχοντας τους καλύτερες υπηρεσίες πληροφοριών και βελτιώνοντας τις δεξιότητες εκπαιδευμένων ανταρτών.


Ανώνυμες πηγές που επικαλούνται οι New York Timew κάνουν λόγο για απόρρητες επιλογές, που κυκλοφορούν ανάμεσα σε ανώτατους αξιωματούχους στο υπουργείο Άμυνας.


Στα καινούργια σχέδια των ΗΠΑ περιλαμβάνεται αύξηση του μεγέθους των ομάδων των εκπαιδευμένων ανταρτών που στάλθηκαν πίσω στην Συρία και μετακίνηση των στρατιωτικών παρατάξεων σε μέρη όπου υπάρχει περισσότερη τοπική υποστήριξη.


Μια ένδειξη του πόσο ευάλωτες είναι οι προσπάθειες υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό χιλιάδων μελών της συριακής αντιπολίτευσης, είναι ότι το Μέτωπο αλ Νόσρα, το παρακλάδι της αλ Κάιντα στην Συρία, ανέφερε τον Ιούλιο πως κρατά αιχμαλώτους μερικούς από μια πρώτη ομάδα λιγότερων από 60 ανταρτών – εκπαιδευμένους από τις ΗΠΑ – εβδομάδες μετά την παράταξη τους.


Τον περασμένο μήνα η συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ξεκίνησε να επικεντρώνεται στην παράταξη ανταρτών μαχητών, που εκπαιδεύονται στην Τουρκία για να εκδιώξουν το Ισλαμικό Κράτος μακριά από την σύνορα με την Συρία.