Το Ντουμπάι θα απελάσει τις γυναίκες που φωτογραφήθηκαν γυμνές σε μπαλκόνι [NSFW]

Το Ντουμπάι θα απελάσει τις γυναίκες που φωτογραφήθηκαν γυμνές σε μπαλκόνι [NSFW] Facebook Twitter
0

Το Ντουμπάι θα απελάσει μια ομάδα γυναικών που έκαναν γυμνή φωτογράφιση σε μπαλκόνι πολυώροφου κτιρίου, εξηγώντας πως το περιστατικό παραβιάζει τις αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η ομάδα των γυμνών γυναικών, πολλές εκ των οποίων είναι μοντέλα, πόζαραν την περασμένη εβδομάδα σε ένα μπαλκόνι στην περιοχή Dubai Marina, με αποτέλεσμα να γίνουν ορατές από τα γειτονικά κτίρια.

«Τα εμπλεκόμενα πρόσωπα θα απελαθούν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Κανένα άλλο σχόλιο δεν θα γίνει για το θέμα αυτό», ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας του Ντουμπάι Εσάμ Ίσα Αλ Χουμαϊντάν σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Ντουμπάι.

Η ανακοίνωση δεν περιλαμβάνει λεπτομέρειες για τις εθνικότητες των γυναικών. Οι ουκρανικές και οι ρωσικές αρχές επιβεβαίωσαν τη σύλληψη υπηκόων τους, αλλά η εθνικότητα των υπολοίπων που συνελήφθησαν δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 11 γυναίκες από την Ουκρανία που φωτογραφήθηκαν από Ρώσο φωτογράφο με κατηγορίες περί ανηθικότητας και παραγωγής πορνογραφικού υλικού.

Η αστυνομία του Ντουμπάι ανακοίνωσε το Σάββατο τη σύλληψη των εμπλεκομένων και προειδοποίησε κατά «τέτοιων απαράδεκτων συμπεριφορών που δεν αντανακλούν τις αξίες και την ηθική της κοινωνίας των Εμιράτων».

Η ταχεία απέλαση είναι σπάνια για το νομικό σύστημα του Ντουμπάι, καθώς παρόμοιες περιπτώσεις συνήθως είτε καταλήγουν στο δικαστήριο είτε επιλύονται εξωδικαστικά πριν την απέλαση.

Εικόνες και βίντεο από την επίμαχη φωτογράφιση κυκλοφόρησαν ευρέως στα social media, προκαλώντας σάλο στο εμιράτο του Ντουμπάι, όπου ένας νομικός κώδικας βασισμένος στη Σαρία έχει οδηγήσει ξένους στη φυλακή για πιο ήπια παραπτώματα.

Το Ντουμπάι θα απελάσει τις γυναίκες που φωτογραφήθηκαν γυμνές σε μπαλκόνι [NSFW] Facebook Twitter
Το Ντουμπάι θα απελάσει τις γυναίκες που φωτογραφήθηκαν γυμνές σε μπαλκόνι [NSFW] Facebook Twitter
Το Ντουμπάι θα απελάσει τις γυναίκες που φωτογραφήθηκαν γυμνές σε μπαλκόνι [NSFW] Facebook Twitter

Το Ντουμπάι αποτελεί δημοφιλή προορισμό για μοντέλα και influencers του Instagram από όλο τον κόσμο, που γεμίζουν τα social media τους με selfies φορώντας μπικίνι στα πολυτελή ξενοδοχεία και τα τεχνητά νησιά. Ωστόσο η φήμη της πόλης ως κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό για ξένους τουρίστες έχει προκαλέσει πολλές φορές διαμάχη και έρχεται σε αντίφαση με τους αυστηρούς κανόνες για την δημόσια συμπεριφορά και έκφραση.

Στο Ντουμπάι οι ξένοι κάτοικοι και επισκέπτες ξεπερνούν κατά πολύ αριθμητικά τους ντόπιους, ενώ στο παρελθόν, ξένοι έχουν παραβιάσει αρκετές φορές τη νομοθεσία των ΗΑΕ για προσβολή δημοσίας αιδούς, κατανάλωση αλκοόλ, ακόμα και επειδή φιλήθηκαν δημοσίως.

Τα ΗΑΕ τροποποίησαν τον Νοέμβριο μια σειρά από νόμους για θέματα όπως η συγκατοίκηση, η κατανάλωση αλκοόλ και το διαζύγιο, σε μια κίνηση που θεωρήθηκε προσπάθεια να καταστεί η χώρα πιο ελκυστική για ξένες επενδύσεις και τουρισμό. Ωστόσο, στον Ομοσπονδιακό Ποινικό Κώδικα συνεχίζουν να υπάρχουν νόμοι κατά ανήθικων και έκλυτων ενεργειών.

Με πληροφορίες από Reuters, Associated Press

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ