Ντουμπάι: Συλλήψεις μετά από γυμνή φωτογράφιση σε μπαλκόνι - «Σοβαρές κατηγορίες»

EPA Facebook Twitter
0

Σε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Ντουμπάι μετά από γυμνή φωτογράφηση σε εξωτερικό χώρο.

Τα άτομα που συνελήφθησαν κατηγορούνται για ακολασία. Σε βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε online το Σάββατο, φαίνεται μια ομάδα από γυμνές γυναίκες να φωτογραφίζεται σε μπαλκόνι. Σύμφωνα με το ρωσικό προξενείο οκτώ Ρωσίδες έχουν κρατούνται. Το προξενείο περιγράφει τις κατηγορίες ως σοβαρές. Σύμφωνα με το BBC τα άτομα που συνελήφθησαν αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και έξι μήνες και πρόστιμο που αγγίζει τα 5.000 δολάρια.

Πολλοί από τους νόμους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων βασίζονται στη σαρία. Κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει καταδίκες για εκδηλώσεις τρυφερότητας σε δημόσια θέα και για ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Περίπου 12 γυναίκες φάνηκαν να ήταν στο μπαλκόνι, ωστόσο η Ρωσία αναφέρει πως τουλάχιστον 40 άτομα είχαν εμπλακεί στη φωτογράφιση. «Απευθύνθηκαν στο γενικό προξενείο για βοήθεια, αλλά είναι δύσκολο να γίνει οτιδήποτε εδώ», ανέφερε το προξενείο. Ο διοργανωτής της φωτογράφισης μπορεί να αντιμετωπίσει φυλάκιση έως και 18 μήνες, αναφέρει το Ria Novosti.

Η αστυνομία του Ντουμπάι έχει προειδοποιήσει ότι όποιος δημοσιεύει πορνογραφικό υλικό ή οποιοδήποτε υλικό που «ενδέχεται να βλάψει τα δημόσια ήθη» αντιμετωπίζει φυλάκιση και πρόστιμο. «Τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες και την ηθική της κοινωνίας των Εμιράτων», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Όποιος θέλει να ζήσει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πρέπει να συμμορφώνεται με τους νόμους τους: δεν υπάρχουν εξαιρέσεις για τους τουρίστες.

Πολλές περιπτώσεις τουριστών που έχουν συλληφθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν δει το φως της δημοσιότητες. Το 2017 μία Βρετανίδα καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους καθώς έκανε συναινετικό σεξ με έναν άνδρα με τον οποίο δεν ήταν παντρεμένη. Η σχέση τους αποκαλύφθηκε όταν η γυναίκα τον κατήγγειλε στις αρχές καθώς της έστελνε απειλητικά μηνύματα.
 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ