Ντουμπάι: «Έμπνευση της στιγμής, σε περιοδικά θα ήταν τέχνη», λέει ο άνδρας πίσω από τη γυμνή φωτογράφιση

Ντουμπάι: «Έμπνευση της στιγμής, σε περιοδικά θα ήταν τέχνη», λέει ο άνδρας πίσω από τη γυμνή φωτογράφιση Facebook Twitter
0

Στη φυλακή εξακολουθεί να βρίσκεται ο Βιτάλι Γκρέτσιν, ο άνδρας που θεωρείται υπεύθυνος για τη γυμνή φωτογράφιση σε ξενοδοχείο του Ντουμπάι, ενώ, λίγες ημέρες πριν βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο άνδρας απολογήθηκε για τη γυμνή φωτογράφηση γυναικών, κυρίως από την Ουκρανία και έκανε λόγο για λάθος. Οι γυναίκες συνελήφθησαν και στη συνέχεια απελάθηκαν. Τους απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα για μία πενταετία.

Ο Γκρέτσιν υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να προσβάλει με τη φωτογράφηση και ξεκαθάρισε πως δεν ήθελε να προωθήσει υπηρεσίες σεξ ή να δημιουργήσει πορνογραφικό περιεχόμενο. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα μία τέτοια φωτογραφία θα ήταν «φυσιολογική» και την χαρακτήρισε ως «τέχνη». Παράλληλα αποκάλυψε πως ξόδεψε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των δώδεκα γυναικών που κρατήθηκαν μετά τη φωτογράφιση και πως πλέον ευελπιστεί στη δική του απελευθέρωση.

Όταν ρωτήθηκε αν απολογήθηκε για το γεγονός απάντησε: «Προφανώς και το έκανα. Όλοι το κάναμε. Μετά την απελευθέρωσή τους τα κορίτσια απολογήθηκαν σε συνεντεύξεις. Και για εμένα ήταν πολύ δυσάρεστο». Σε άλλο σημείο πρόσθεσε πως δεν υπήρχε πρόθεση να προσβληθεί κάποιος και «ξεκάθαρα δεν σκαρφάλωσαν σε τζαμί γυμνές».

Μιλώντας για τη φωτογράφηση ο Γκρέτσιν, 41 ετών, έκανε λόγο για μία αυθόρμητη απόφαση και ξεκαθάρισε πως δεν καθοδήγησε τις γυναίκες να ποζάρουν γυμνές. «Αν είσαι 18, 19, 20 χρονών κορίτσι και βλέπεις μία όμορφη θέα …» πρόσθεσε. «Δεν πρόκειται για πορνογραφία. Παντού αλλού στον κόσμο θα ήταν φυσιολογικό. Σε περιοδικά θα θεωρούταν τέχνη … ήταν μία μοναδική φωτογράφηση».

Ο Αμερικανός αποκάλυψε πως πλήρωσε για περίπου είκοσι γυναίκες, φιλικά πρόσωπα, να ταξιδέψουν στο Ντουμπάι καλύπτοντας όλα τα έξοδά τους για να αποδράσουν από το lockdown, ένα κόστος περίπου 10.000 δολαρίων. «Επέλεξα να περιβάλω τον εαυτό μου με άτομα που νιώθω άνετα. Που ξέρω προσωπικά. Είναι σα να πηγαίνω σε ένα κλαμπ ή για φαγητό», είπε ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπήρχε σωματεμπορία.

«Δεν ήταν μοντέλα, συνοδοί ή κάτι τέτοιο», ανέφερε, ήταν «μία κλειστή παρέα», ανέφερε ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε πως δεν παρήγγειλε τη φωτογράφηση παρότι πέταξε μαζί από τη Μόσχα με τον φωτογράφο Αλεξάντερ Τεν.

Ο Γκρέτσιν γεννήθηκε στην πρώην ΕΣΣΔ και μεγάλωσε στις ΗΠΑ. Επέστρεψε στην Ουκρανία όπου ζει και εργάζεται στο Κίεβο. Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο. Ο ίδιος ανέφερε πως νιώθει υπεύθυνος για τη δεκαήμερη κράτηση των γυναικών. «Και δεν μπορείτε να φανταστείτε την αμοιβή του δικηγόρου που πρέπει να πληρώσω. (…) Με κάνει να θέλω να κλάψω», είπε χαρακτηριστικά.

Οι Αρχές του Ντουμπάι φέρονται να είπαν στον άνδρα «να αποδεχθεί την αμαρτία του» αλλά ο ίδιος αρνήθηκε. «Έβγαλα τη φωτογραφία; Όχι. Ήμουν στη φωτογραφία; Όχι. Ήμουν στο μπαλκόνι; Όχι. Τις ανάγκασα να βγουν έξω; Όχι. Ανέβασα εγώ το βίντεο; Όχι.»


Ωστόσο παραδέχθηκε την ύπαρξη μίας άλλης φωτογραφίας που το δείχνει περιτριγυρισμένο από είκοσι γυμνές γυναίκες ενώ παίζει πιάνο. Αλλά αυτή η φωτογραφία ήταν ιδιωτική, ανέφερε κατηγορώντας το Ντουμπάι για μία «υποκριτική κοινωνία» απέναντι στα θέματα του σεξ.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως στο Ντουμπάι υπάρχουν οι περισσότερες εργάτριες του σε όλη τη Μέση Ανατολή  ενώ διακινούνται ναρκωτικά.
 

Με πληροφορίες από Mirror/EAST2WEST

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ