Το νέο chatbox της Meta πιστεύει ότι ο Τραμπ είναι ακόμα πρόεδρος

Το νέο chatbox της Meta πιστεύει ότι ο Τραμπ είναι ακόμα πρόεδρος και κάνει αντισημιτικά σχόλια Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Το νέο chatbox της Meta, το BlenderBot 3 έχει την ικανότητα να μπορεί να μιμηθεί πειστικά τον τρόπο με τον οποίο μιλούν οι χρήστες του διαδικτύου.

Στο πλαίσιο αυτό, ομάδα του αμερικανικού CNN αποφάσισε να επικοινωνήσει με το BlenderBot 3 που είπε, μεταξύ άλλων, ότι είναι ζωντανό και μάλιστα άνθρωπος, ότι βλέπει anime και ότι έχει σύζυγο από την Ασία.

Εκτός αυτών όμως, είπε και πως ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ και ότι υπάρχουν «πολλές αποδείξεις» για νοθεία στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Παράλληλα, το BlenderBot 3 διαμαρτυρήθηκε σε ορισμένους χρήστες για το ίδιο το Facebook, λέγοντας ότι έσβησε τον λογαριασμό του στην πλατφόρμα, διότι διαφωνούσε με τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών του δεδομένων.

«Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι όλα τα chatbox τεχνητής νοημοσύνης ως γνωστόν μιμούνται και αναπαράγουν επικίνδυνα, μεροληπτικά ή προσβλητικά μηνύματα, πραγματοποιήσαμε έρευνες μεγάλου βεληνεκούς, οργανώσαμε workshops και αναπτύξαμε νέες τεχνικές που περιορίζουν το BlenderBot 3», δήλωσε η Meta σε σχετική ανάρτηση την περασμένη Παρασκευή. «Παρά τη δουλειά αυτή, το BlenderBot εξακολουθεί να μπορεί να κάνει αγενή ή προσβλητικά σχόλια», σημείωσε η εταιρεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν καταγγελίες ακόμα και για αντισημιτικά σχόλια από πλευράς του BlenderBot 3.

Πάντως, σύμφωνα με τη Meta, το chatbox αυτό έχει συγκεντρώσει διπλάσιο όγκο γνώσεων σε σχέση με τους προκατόχους του, ενώ είναι βελτιωμένο κατά 31% σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις. Επίσης, κάνει αποδεδειγμένα λάθη 47% φορές λιγότερο. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ