Νέα καταδίκη για τον συνομωσιολόγο Alex Jones – Ισχυρίστηκε πως μακελειό σε σχολείο ήταν «σκηνοθετημένο»

Νέα καταδίκη για τον συνομωσιολόγο Alex Jones – Ισχυρίστηκε πως μακελειό σε σχολείο ήταν «σκηνοθετημένο» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO
0

Δικαστήριο του Τέξας καταδίκασε τον συνομωσιολόγο Alex Jones να πληρώσει περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια στην οικογένεια ενός 6χρονου αγοριού που δολοφονήθηκε στο μακελειό στο σχολείο Sandy Hook το 2012. 

Οι Neil Heslin και Scarlett Lewis είδαν το παιδί τους να χάνει τη ζωή του μαζί με άλλα 19 ανήλικα και έξι εκπαιδευτικούς στο σχολείο τους στο Κονέκτικατ.

Ο καταδικασθείς που «τρέχει» τον ακροδεξιό ιστότοπο θεωριών συνωμοσίας και ψευδών ειδήσεων InfoWars είχε ισχυριστεί πως η επίθεση ήταν σκηνοθετημένη ώστε να αυξηθεί ο έλεγχος γύρω από την οπλοκατοχή

Οι γονείς ζητούσαν αποζημίωση ύψους 150 εκατομμυρίων για συκοφαντική δυσφήμιση και σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής οδύνης. 

Ο επικεφαλής της νομικής ομάδας του Jones αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση και έφυγε από τη δικαστική αίθουσα κλείνοντας το μάτι σε έναν από τους συνάδελφους του. 

Έξω απ' το δικαστήριο, ο νομικός εκπρόσωπος των γονέων, Mark Bankston, σημείωσε πως τα 4 εκατομμύρια δεν είναι απογοητευτικά, καθώς αποτελούν μόνο μέρος της αποζημίωσης που θα κληθεί να πληρώσει ο καταδικασθείς. Σε βάρος του εκκρεμεί και άλλη δίκη. 

Ο ίδιος ο Jones, ωστόσο, έκρινε το αποτέλεσμα ως νίκη. «Το παραδέχθηκα. Έκανα λάθος. Παραδέχθηκα το λάθος μου. Παραδέχθηκα ότι ακολούθησα λανθασμένες πληροφορίες, αλλά όχι επίτηδες. Ζήτησα συγγνώμη από τις οικογένειες. Και οι ένορκοι το κατάλαβαν αυτό. Αυτό που έκανα σε αυτές τις οικογένειες ήταν λάθος. Αλλά δεν το έκανα επίτηδες» δήλωσε, συμπληρώνοντας πως δεν έχει στη διάθεσή του τόσα χρήματα, αλλά θα προσπαθήσει να βρεθεί μία λύση. 

Η συνολική αποζημίωση που θα προκύψει από τις αγωγές κατά του Jones, θα κρίνει κατά πολύ το μέλλον του Infowars, που έχει απαγορευτεί από το YouTube, Spotify και Twitter λόγω ρητορικής μίσους. 

Η απολογία του δεν έπεισε τους γονείς, που τόνισαν στο δικαστήριο πως δεν μπορεί να γιατρέψει τα χρόνια πόνου που βίωσαν εξαιτίας του. Είπαν, ακόμα, πως έπεσαν θύματα συχνών επιθέσεων. Πυροβολισμοί στο σπίτι τους, διαδικτυακές και τηλεφωνικές απειλές και παρενόχληση στο δρόμο από αγνώστους, ήταν μερικές εξ αυτών. Είπαν ότι οι απειλές και η παρενόχληση τροφοδοτήθηκαν από τον Jones και τη θεωρία συνωμοσίας που διέδιδε στους οπαδούς του.

O κατηγορούμενος ήταν ο μόνος μάρτυρας υπεράσπισης και ενώ παρακολουθούσε τη δίκη σποραδικά, συνέχιζε τις εμφανίσεις στις εκπομπές του στο site.  

Με πληροφορίες από AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ