Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Ακατάλληλος συνομιλητής - Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται με όσους μας θεωρούν εχθρούς»

Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Ακατάλληλος συνομιλητής - Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται με όσους μας θεωρούν εχθρούς» Facebook Twitter
0

Ακατάλληλο συνομιλητή αποκάλεσε, μεταξύ άλλων, τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επανερχόμενος στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. 

«Είμαστε φίλοι με αυτούς που μας δείχνουν τη φιλία τους. Επίσης κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε όσους μας θεωρούν εχθρούς» τόνισε αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως η εκστρατεία «όχι μαχητικά στην Τουρκία» της Ελλάδας ήταν μεταξύ όσων επιδείνωσαν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Ο Μητσοτάκης δεν είναι πλέον συνομιλητής μου. Γιατί; Αντιμετωπίζω ανθρώπους που ασκούν πολιτική με σωστό τρόπο. Θα μου μιλήσεις, θα φάμε, θα πούμε, "ας μην βάλουμε τρίτες χώρες ή πρόσωπα ανάμεσά μας", θα το υποσχεθείς. Θα περάσουν 15 μέρες μετά, θα πας στις ΗΠΑ, θα μιλήσεις κατά της Τουρκίας στο αμερικανικό Κογκρέσο. Τι είναι αυτό; Για το χειροκρότημα πήγε εκεί. Συγγνώμη. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με αυτούς» ανέφερε σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν. 

Την περασμένη Δευτέρα, υπενθυμίζεται, ο Τούρκος πρόεδρος είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό και πάλι με φόντο την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες

«Φέτος, είχαμε συμφωνήσει να κάνουμε το Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας. Πλέον για εμένα δεν υπάρχει Μητσοτάκης. Πλέον δεν δέχομαι με τίποτε να κάνω μια τέτοια συνάντηση μαζί του, διότι εμείς πορευόμαστε με έντιμους πολιτικούς, που κρατάνε την υπόσχεσή τους. Τα παραπέρα ας τα σκεφτεί ο Μητσοτάκης. Ας συναντηθεί με όποιον θέλει και ας κάνει βάσεις με όποιους θέλει. Και δεν πιστεύω πως η Αμερική θα αποφασίσει σύμφωνα με αυτά που είπε ο Μητσοτάκης» είχε πει, μεταξύ άλλων. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ