Μαζική φυγή από τη Ρωσία μετά την επιστράτευση: Έχουν εγκαταλείψει τη χώρα 700.000 πολίτες

Μαζική φυγή από τη Ρωσία μετά την επιστράτευση: Έχουν εγκαταλείψει τη χώρα 700.000 πολίτες Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/JUHA METSO
0

Μαζικό είναι το κύμα φυγής από τη Ρωσία μετά την αρχή της επιστράτευσης, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που δημοσιεύονται από τη ρωσική έκδοση του περιοδικού Forbes.

Το μέσο, επικαλούμενο πηγές στη διοίκηση της ρωσικής προεδρίας, αναφέρει πως έχουν εγκαταλείψει τη χώρα 700.000 άτομα.

Σχεδόν μέσα σε δύο εβδομάδες, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η μερική επιστράτευση, τη Ρωσία εγκατέλειψαν περίπου 700.000 άτομα, εκ των οποίων 200.000 πήγαν στο Καζακστάν, γράφει το Forbes, επισημαίνοντας ότι είναι άγνωστο πόσοι από εκείνους που έφυγαν είναι τουρίστες και πότε σχεδιάζουν να επιστρέψουν.

Πηγή του ίδιου μέσου, που γνωρίζει τις εκτιμήσεις του Κρεμλίνου στο ζήτημα αυτό, δήλωσε ότι έχουν φύγει από τη Ρωσία σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι. Άλλη πηγή στη διοίκηση της ρωσικής προεδρίας διευκρίνισε ότι πρόκειται για 600.000-700.000 Ρώσους, τονίζοντας ότι είναι αδύνατον να υπολογισθεί αυτή τη στιγμή ο αριθμός αυτών που φεύγουν για τουριστικούς λόγους.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Καζακστάν δήλωσε ότι από την αρχή της επιστράτευσης έχουν φτάσει στη χώρα 200.000 Ρώσοι. Το υπουργείο Εξωτερικών της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι από τις 17 έως τις 29 Σεπτεμβρίου πέρασαν τα σύνορα 94.000 Ρώσοι πολίτες.

Μεταξύ άλλων, ο Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής Frontex υπολόγισε ότι την τελευταία εβδομάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση έφθασαν 66.000 Ρώσοι, αριθμός κατά 30% μεγαλύτερος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι δημογράφοι της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών ανέφεραν στο έντυπο Demoscop Weekly ότι στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου ο πληθυσμός της Ρωσίας μειώθηκε σχεδόν κατά 481.000, ο οποίος υπερβαίνει κατά 56% τον αριθμό που καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ