Μάινεται η τεράστια πυρκαγιά στη νοτιοδυτική Γαλλία - «Πρώτη φορά βλέπω τέτοια φωτιά»

Μάινεται η τεράστια πυρκαγιά στη νοτιοδυτική Γαλλία - «Πρώτη φορά βλέπω τέτοια φωτιά» Facebook Twitter
Τμήμα της τεράστιας πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Ζιρόντ - Φωτ.: Getty Images.
0

Περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν την τεράστια πυρκαγιά που μαίνεται στη νοτιοδυτική Γαλλία κοντά στο Μπορντώ έχει πλέον κάνει στάχτη πάνω από 18.000 στρέμματα δάσους.  

Από τη «μανία» της πυρκαγιάς δεν έχουν γλιτώσει πολλές κατοικίες ενώ περίπου 10.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να φύγουν από την περιοχή. 

«Είναι ένας δράκος, είναι ένα τέρας», δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL καθώς οι ισχυροί άνεμοι, η ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της κατάσβεσης. 

Παράλληλα, πυροσβέστες από όλη τη χώρα σπεύδουν στην περιοχή για να ενισχύσουν την υφιστάμενη πυροσβεστική δύναμη ενώ αεροσκάφη επιχειρούν πλέον ρίχνοντας ακόμα και επιβραδυντικά φωτιάς πέρα από νερό. 

Παρά τις προσπάθειες η φωτιά παραμένει εκτός ελέγχου σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματούχους. «Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια τέτοια φωτιά», δήλωσε ο πυροσβέστης Jérôme Jean στο BFMTV.

Στο μεταξύ, 65 Γερμανοί πυροσβέστες έχουν φτάσει από τη Βόννη ενώ επιπλέον άτομα αναμένονται από Πολωνία και Ρουμανία. Τόσο η χώρα μας όσο και η Σουηδία παρέχουν στη Γαλλία πυροσβεστικά αεροσκάφη. 

Η πυρκαγιά μαίνεται πλέον εδώ και πάνω από δύο μέρες στην ευρύτερη περιοχή της Ζιρόντ. Στην ίδια περιοχή τον περασμένο μήνα, μια εξίσου καταστροφική πυρκαγιά έκαψε χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Αυτό το καλοκαίρι η Γαλλία και μια σειρά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν δει ένα κύμα καταστροφικών δασικών πυρκαγιών, που προκλήθηκαν από θερμοκρασίες ρεκόρ και ξηρασία.

Με πληροφορίες από France24 και BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασίλισσα Μαργαρίτα: Ποια είναι η «Θεία Νταίζη» της Ευρώπης- «Μην μας θάψετε μαζί», είπε ο άντρας της

Διεθνή / Βασίλισσα Μαργαρίτα: Ποια είναι η κακότροπη «θεία Νταίζη» της Ευρώπης- «Μην μας θάψετε μαζί», είχε πει ο άντρας της

Πώς η βασίλισσα της Δανίας εξελίχθηκε από ένα κακότροπο κορίτσι σε μια καλλιτέχνιδα με σπουδές στο Κέιμπριτζ και μανιώδη καπνίστρια εν μέσω μιας ταραχώδους σχέσης με τον σύζυγό της
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ