Μάχσα Αμινί: Από πολυοργανική ανεπάρκεια και όχι από χτυπήματα ο θάνατός της, λέει ο ιατροδικαστής

Ιράν: Από πολυοργανική ανεπάρκεια ο θάνατος της Μάχσα Αμινί, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Ο θάνατος της 22χρονης Μάχσα Αμινί στο Ιράν, δεν προκλήθηκε από χτύπημα στο κεφάλι και στα άκρα, αναφέρει η έκθεση του Ιρανού ιατροδικαστή.

Αιτία του θανάτου της σύμφωνα με τον ίδιο είναι η πολυοργανική ανεπάρκεια, η οποία προκάλεσε εγκεφαλική υποξία και συνδέεται με ένα παλαιότερο πρόβλημα υγείας της.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ιατροδικαστής αυτό συνδέεται με «μια χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ενός όγκου στον εγκέφαλο σε ηλικία 8 ετών», σύμφωνα με ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης.

Στην ιατροδικαστική έκθεση αναφέρεται συγκεκριμένα, ότι ο θάνατός της «δεν προκλήθηκε από χτύπημα στο κεφάλι και στα πόδια» όμως δεν αναφέρεται αν η 22χρονη είχε υποστεί τραύματα.

Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ωστόσο ότι η Αμινί κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της κράτησής της από την αστυνομία ηθικής, εξαιτίας «υποκείμενων νοσημάτων».

«Εξαιτίας της αναποτελεσματικής καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης κατά τα πρώτα κρίσιμα λεπτά, υπέστη εγκεφαλική υποξία και ως εκ τούτου εγκεφαλική βλάβη», αναφέρεται στην έκθεση.

Η 22χρονη έχασε τη ζωή της μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της.

Ο θάνατός της έχει προκαλέσει τεράστιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε εθνικό επίπεδο τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο πατέρας της Αμινί υποστηρίζει ωστόσο, ότι η κόρη του έφερε μώλωπες στα πόδια της και χαρακτηρίζει υπεύθυνη την αστυνομία για τον θάνατό της.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ